Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη της Cosmote το 2005
Αύξηση της τάξεως του 10% στα 339,9 εκατ. ευρώ σημείωσαν το 2005 τα καθαρά κέρδη της Cosmote, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 13,2% στα 1,797 δισ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 11,8% σε 754,5 εκατ. ευρώ.
27
Αύξηση της τάξεως του 10% στα 339,9 εκατ. ευρώ σημείωσαν το 2005 τα καθαρά κέρδη της Cosmote, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.
Οι αναλυτές προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, αύξηση 7,7%.
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 13,2% στα 1,797 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο 11,8% στα 754,5 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο κέρδους EBΙTDA ανήλθε στο 42%.
Στο δ΄τρίμηνο του 2005 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 84,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 13,1%. Την ίδια περίοδο, οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 135.647 σε 4,6 εκατομμύρια άτομα.
Στην Αλβανία, η AMC πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη και ενίσχυση των περιθωρίων κερδοφορίας της, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης διείσδυσης.
Στη Βουλγαρία, η GloBul, παρουσιάζοντας εξαιρετική πορεία, ενίσχυσε, σε επίπεδο τριμήνου, τα έσοδά της κατά 44,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004.
Η Cosmofon στην ΠΓΔΜ, μετά από μόλις 2,5 χρόνια λειτουργίας, παρουσίασε θετική κερδοφορία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και αναμένεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τα μεγέθη της.
Η Cosmote Ρουμανίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρίας, ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία της μόλις το Δεκέμβριο του 2005, και ήδη τα πρώτα στοιχεία για τις επιδόσεις της ενισχύουν την πεποίθηση της διοίκησης για τις προοπτικές ανάπτυξης και στη ρουμανική αγορά.
Οι διεθνείς επενδύσεις της εταιρίας συμμετέχουν κατά 17% στα συνολικά κέρδη EBITDA του ομίλου σε επίπεδο τριμήνου, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της Cosmote Ρουμανίας σε επίπεδο κερδών EBITDA.
Η κίνηση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2005 αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αποτέλεσμα της υψηλότερης χρήσης, των νέων συνδρομητών, αλλά και της σταθερά θετικής ανταπόκρισης των πελατών της εταιρίας στα προγράμματα συμβολαίου προπληρωμένου χρόνου ομιλίας
Τα έσοδα από υπηρεσίες δεδομένων, στις οποίες περιλαμβάνονται τα γραπτά μηνύματα SMS, τα μηνύματα πολυμέσων MMS, το i-mode καθώς και άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, ανήλθαν σε 168 εκατ. ευρώ και συμμετέχουν κατά 11% στα εγχώρια έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- IRIS: Αυξήθηκαν οι άμεσες πληρωμές – Τι άλλαξε για τους χρήστες
