Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Είκοσι Κατσουράνηδες, όχι 11 Ροναλντίνιο θέλει ο Σάντος-Έπαινοι Μαλεζάνι σε Ολυμπιακό

Είκοσι Κατσουράνηδες, όχι 11 Ροναλντίνιο θέλει ο Σάντος-Έπαινοι Μαλεζάνι σε Ολυμπιακό

Είκοσι... Κατσουράνηδες παρά 11 Ροναλντίνιο θα προτιμούσε να έχει ο Φερνάντο Σάντος εάν ήταν στην Μπαρτσελόνα! Ο Τροντ Σόλιντ, από την πλευρά του, θα ήθελε να δει τον Ολυμπιακό να παίζει σαν την «Μπάρτσα». Κολακευτικά σχόλια του Μαλεζάνι για τους Πειραιώτες.

66

Είκοσι… Κατσουράνηδες παρά 11 Ροναλντίνιο θα προτιμούσε να έχει ο Φερνάντο Σάντος εάν ήταν στην Μπαρτσελόνα!

Παρά το γεγονός ότι η εφετινή χρονιά δεν είναι και η καλύτερη – από αγωνιστικής πλευράς – για τον διεθνή μέσο, ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να σταθεί στο πλευρό του παίκτη του.

Μετά την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό, ο Κατσουράνης δέχθηκε σκληρή τακτική, όμως ο Σάντος στη διάρκεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου των Ελλήνων προπονητών έσπευσε να στηρίξει τον αρψηγό του.

«Δεν θα χαλάσουμε την ομάδα λόγω ενός άσχημου αποτελέσματος. Υπάρχει ένα πλάνο και η ομάδα έχει δουλέψει καλά» είπε χαρακτηριστικά ο Σάντος.

Μιλώντας για τον Κατσουράνη, πρόσθεσε: «Θα σας πω ότι προτιμώ τους παίκτες που και στο 50% μπορούν να δώσουν πολλά στην ομάδα. Στην Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, θα προτιμούσα να έχω 20 Κατσουράνηδες, παρά 11 Ροναλντίνιο.

» Πολλοί λένε για τα 10 περυσινά γκολ του Κατσουράνη και το γεγονός ότι δεν σκοράρει, αλλά είναι σαν να συγκρίνουμε έναν παίκτη που πέρυσι αγωνιζόταν στην επίθεση κι εφέτος στην άμυνα.

» Ο Κατσουράνης έχει αλλάξει θέση και φέτος παίζει εκεί που έπαιζε πέρυσι ο Ασουνσάο».

Ολυμπιακό όπως Μπαρτσελόνα θέλει ο Σόλιντ

Στο ίδιο σεμινάριο μίλησε και ο Τροντ Σόλιντ, ο οποίος ανέπτυξε τις σκέψεις του για το αγαπημένο σχήμα του:

«Γενικά από τους περισσότερους χρησιμοποιείται το 4-4-2. Εγώ προτιμώ τη ζώνη με τέσσερις πίσω. Θέλω το αριστερό στόπερ να πηγαίνει στην μπάλα μαζί με το αριστερό μπακ και το ίδιο να γίνεται από το δεξί στόπερ και το δεξί μπακ.

» Δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος, αλλά που βρίσκεται η μπάλα. Σημασία, επίσης, δεν έχει το τρέξιμο, αλλά η τοποθέτηση. Οι μέσοι, τέλος, δεν θα πρέπει να έχουν τόσο αυστηρή οργάνωση, όπως οι αμυντικοί».

Οσον αφορά στην πορεία των «ερυθρολεύκων» στο Champions League ο Σόλιντ επεσήμανε:

«Στο Champions League πρέπει πρώτα να περπατάμε και μετά να τρέχουμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί και αυτό οφείλεται και στους ξένους προπονητές.

» Ελπίζω να είναι η Μπαρτσελόνα αυτή που θα κατακτήσει το Champions League. Παίζει όπως μου αρέσει και ελπίζω κάποτε να αγωνίζεται έτσι και ο Ολυμπιακός.

» Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήμασταν, πάντως, καλοί και είχαμε ελπίδες. Οι λεπτομέρειες στα ντέρμπι ήταν υπέρ μας και πρέπει να τις κρατήσουμε και στο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του Ριβάλντο, ο Σόλιντ δεν θέλησε να πάρει θέση, λέγοντας λακωνικά: «Εχουμε χρόνο να αποφασίσουμε».

Μαλεζάνι: Αξιοθαύμαστος ο Ολυμπιακός

Από την πλευρά του, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν δίστασε να εξάρει το εφετινό επίτευγμα του Ολυμπιακού και κυρίως τη σταθερότητά του, αφού μετρά 18 νίκες σε 20 αγώνες πρωταθλήματος:

«Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά και η συνέχεια που έχει στο πρωτάθλημα».

Οσον αφορά, τέλος, στις απόψεις του για το ποδόσφαιρο, αλλά και την καριέρα του ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε:

«Μια ομάδα πρέπει να ξέρει να αμύνεται, να έχει ισορροπία. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ, πρέπει να δουλεύονται πολλές φιλοσοφίες και αντιλήψεις. Επίσης, η προετοιμασία πριν από ένα ματς είναι πολύ σημαντική.

» Οι Έλληνες και γενικά στον κόσμο προτιμούν την άμυνα ζώνης. Το ποδόσφαιρο ταυτίζεται με το σύστημα. Υπάρχουν τρεις τρόποι. Το επιθετικό ποδόσφαιρο, το αμυντικό ποδόσφαιρο και αυτό που είναι ανάμεσά τους.

» Κι εγώ άρχισα ερασιτεχνικά και ταυτίζομαι μαζί σας. Μπάλες μετέφερα και εξοπλισμό και ψάχναμε για γήπεδα τότε. Σήμερα πολλοί προπονητές φτάνουν σε μεγάλες ομάδες, χωρίς όμως να περάσουν πρώτα από μικρές.

» Δεν είμαι κατά του ρόλου του ψυχολόγου, αλλά πρέπει πρώτα να είσαι προπονητής και μετά ψυχολόγος».

Στην συνέχεια, ο Μαλεζάνι είπε πως θαυμάζει τις ομάδες της πατρίδας του:

«Είμαι λάτρης των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη. Στην Ιταλία υποστήριζα τη Μίλαν από μικρό παιδί. Δύσκολο να ανταγωνιστούν στην Ελλάδα οι μικρές ομάδες τις πλούσιες».

Αναφερόμενος στην πορεία του Παναθηναϊκού στο Champions League πρόσθεσε: «Εφέτος ήμασταν άτυχοι. Με την Μπαρτσελόνα δεν δεχθήκαμε γκολ, ενώ απέναντι στην Ουντινεζε όλοι είδατε ότι φάγαμε δυο γκολ από ατυχία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024