
Ιδιώνυμο αδίκημα η αγοραπωλησία ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα
Ιδιώνυμο αδίκημα το οποίο θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια θα καταστεί η αγοραπωλησία ελληνοκυπριακών περιουσιών στα Κατεχόμενα. H πρόταση νόμου θα προωθηθεί στην ολομέλεια της κυπριακής Βουλής.
36
Ιδιώνυμο αδίκημα το οποίο θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια θα καταστεί η αγοραπωλησία ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της κυπριακής Βουλής Λευτέρης Χριστοφόρου ανακοίνωσε ότι θα προωθηθεί σχετική πρόταση νόμου στην ολομέλεια για ψήφιση. Κάλεσε μάλιστα τους αρμόδιους να εντοπίσουν στις ελεύθερες περιοχές τα κτηματομεσιτικά γραφεία τα οποία εμπορεύονται ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι που πωλούν και αγοράζουν ελληνοκυπριακή περιουσία είναι ένοχοι για παραβίαση άλλης νομοθεσίας, η οποία αφορά παράνομη χρήση ξένης περιουσίας.
Ο πρόεδρος των Εκτιμητών Γης Αντώνης Λοίζου ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών θα προωθηθεί η δημιουργία ιστοσελίδας για ενημέρωση των ξένων για την παρανομία και τους κινδύνους από την αγορά ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.
Το 70% των αγορών, σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, γίνονται μέσω Διαδικτύου. Ο κ. Λοίζου ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί και ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο θα διανέμεται στα αεροδρόμια, τα οδοφράγματα, στα γραφεία αυτοκινήτων ενοικιάσεως καθώς και σε άλλους επιλεγμένους χώρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός

