71

Υπέρ της κάθαρσης και της διαφάνειας στη Δικαιοσύνη, αλλά κατά της «διαπόμπευσής» της τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, με δηλώσεις που έκανε κατόπιν συνάντησής του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι το κόμμα του θέλει μια Δικαιοσύνη «θαρραλέα απέναντι στην εκτελεστική εξουσία», προσέθεσε όμως ότι «με το κλίμα, στο οποίο έχει συμβάλει και η κυβέρνηση, βλέπουμε τελευταία και σε θέματα εργασιακά και σε θέματα που αφορούν μικροαδικήματα νέων ανθρώπων, να εγκαταλείπεται μια παράδοση θάρρους από τη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις πολλές και υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στη Δικαιοσύνη, πρέπει να λυθούν βασικά προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τις υποδομές, σε σχέση με τη στελέχωση, σε σχέση με το πέρασμα της πληροφορικής μέσα στους θεσμούς και τα όργανα της Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει προβλήματα». «Καλούμε την Πολιτεία, άλλη μια φορά, να ενσκύψει στα προβλήματα αυτά και να δώσει λύση, διότι η λύση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης αποβαίνει προς όφελος του ελληνικού λαού» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ