Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Η Αίγυπτος νικήτρια στο Copa Αfrica, 4-2 στα πέναλτι την Ακτή Ελεφαντοστού

Η Αίγυπτος νικήτρια στο Copa Αfrica, 4-2 στα πέναλτι την Ακτή Ελεφαντοστού

Πιο ψύχραιμη στην διαδικασία των πέναλτι και με τη δύναμη της διοργανώτριας η Αίγυπτος έφτασε στην πέμπτη της κατάκτηση στο Copa Africa, επικρατώντας με 4-2 της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς τα 120 έληξαν με 0-0. Μοιραίος των ηττημένων ο Ντρογκμπά...

26

Πιο ψύχραιμη στην διαδικασία των πέναλτι και με τη δύναμη της διοργανώτριας η Αίγυπτος έφτασε στην πέμπτη της κατάκτηση στο Copa Africa, επικρατώντας με 4-2 της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς τα 120 έληξαν με 0-0.

Ηταν ένας τελικός με τα… όλα του. Και μόνο το γεγονός ότι οι δύο ομάδες παγματοποίησαν 32 τελικές προσπάθειες (21 η Ακτή, 11 οι γηπεδούχοι) αποδεικνύει ότι το 0-0 αδικεί την ποιότητα του παιχνιδιού.

Δεν έλειψαν τα νεύρα και η ένταση, που ξεκίνησαν ότι ο διαιτητής Ντααμί ακύρωσε το γκολ του Ζακί στο 84΄ και στη συνέχεια, στο 8ο λεπτό της παράτασης καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Αιγύπτου.

Όμως ο αρχηγός των «Φαραώ», Αχμέντ Χασάν, ο παίκτης που αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τιζιέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντααμί είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους το 2001, ενώ την προηγούμενη χρονιά (2000) είχε «τινάξει στον αέρα» τον τελικό του Κόπα Αφρικα όπου το Καμερούν πήρε το τρόπαιο νικώντας στα πέναλτι τη Νιγηρία!

Και ο δεύτερος τελικός που διηύθυνε ο Τυνήσιος διαιτητής έμελε να κριθεί στην ψυχραιμία που θα επεδείκνυαν οι ποδοσφαιριστές από την άσπρη βούλα.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου, Εσάμ Ελ Χανταρί, που απέκρουσε τα σουτ του Ντρογκμπά («μοιραίος» του τελικού αφού έχασε αρκετές μεγάλες ευκαιρίες και στην κανονική διάρκεια) και του Κονέ και χάρισε τη νίκη με 4-2 στην ομάδα του.

Σε ότι αφορά στον Γιάγια Τουρέ, ήταν βασικός με την Ακτή Ελεφαντοστού και αντικαταστάθηκε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies