71

Κλείνει ο φάκελος της δικηγόρου Χριστίνας Χαρατσάρη-Βαληνάκη, καθώς από τις έρευνες που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδάς, δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος της.

Ωστόσο, ο κ. Σανιδάς παρήγγειλε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γ.Σίδερη να ασκήσει ποινική δίωξη κατά της πρώην πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία και του πρώην προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Γερ.Διονυσάτου για παράβαση καθήκοντος και κατά των δικηγόρων Σάκη Κεχαγιόγλου και Γ.Νικολακόπουλου για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος των δύο προαναφερθέντων δικαστικών.

Η παραγγελία κατά των δικαστών και δικηγόρων αφορά στο χειρισμό των υποθέσεων της διένεξης που είχε η επιχειρηματίας Μαρία Κεστέκογλου με τον Αν.Μπιζάκη. Ακόμη, ο κ. Σανιδάς παρήγγειλε στον κ. Σίδερη να ασκήσει διώξεις και σε άλλα πρόσωπα, σε περίπτωση που προκύψουν εις βάρος τους στοιχεία από την ανάκριση που θα διεξάγει.

Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε νέα -δεύτερη- αργία η εισαγγελέας Εφετών Αμφισσας, Βασιλική Βλάχου, λόγω ανακριβών δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Η κ. Βλάχου έχει καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση για μη υποβολή δηλώσεων από δόλο κατά τα έτη 2000-2004. Τώρα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβείς δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των ίδιων ετών, οι οποίες υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Aπό την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διευκρινίστηκε ότι κατά την προκαταρκτική έρευνα ελέχθησαν και άλλα πρόσωπα, εκτός αυτών που παρήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης την σε βάρος τους άσκηση ποινικής δίωξης. Ειδικότερα ελέχθησαν άλλοι έξι δικαστές και πέντε δικηγόροι, χωρίς όμως να προκύψουν επιβαρυντικά σε βάρος τους στοιχεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ