Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Έχασε κάθε ελπίδα η ΑΕΚ μετά την ήττα της με 77-68 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Έχασε κάθε ελπίδα η ΑΕΚ μετά την ήττα της με 77-68 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Η ΑΕΚ απώλεσε τις όποιες ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στους «16» της Euroleague, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με 77-68 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Ήταν η 9η ήττα της «Ένωσης», ενώ οι Σλοβένοι χρειάζονται δύο νίκες.

66

Η ΑΕΚ απώλεσε τις όποιες ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στους «16» της Euroleague, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με 77-68 από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Αυτή ήταν η 9η ήττα της ελληνικής ομάδας, ενώ οι Σλοβένοι χρειάζονται θετικό αποτέλεσμα και στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για να ελπίζουν.

ΑΕΚ – Ολίμπια Λιουμπλιάνα 68-77

Η ΑΕΚ, γνωρίζοντας ότι η δύναμη της Ολίμπια είναι στην περιφέρεια, ξεκίνησε με δύο γκαρντ στην πεντάδα, τους Παντελιάδη και Καλαμπόκη, πιέζοντας ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο.

Η Ολίμπια με ζώνη 2-3, ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας σταδιακά σε 18-21 χάρη στις 6/6 ελεύθερες βολές του Σπύρου Παντελιάδη (η ΑΕΚ είχε 10/10 βολές στην πρώτη περίοδο έναντι καμίας των Σλοβένων) και τελικά έκλεισε το δεκάλεπτο σε απόσταση αναπνοής, 22-23.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, η είσοδος του Τσάλμερς και το κοντό σχήμα με τρία γκαρντ που επέλεξε ο Λευτέρης Κακιούσης έδωσε σταδιακά το προβάδισμα στην ΑΕΚ, 26-23 και αργότερα 30-26.

Ρανίκο και Σέβτσικ εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των αντιπάλων τους στα τελευταία δεύτερα μειώνοντας σε 37-34 με την εκπνοή.

Το ρίσκο που πήρε ο Λευτέρης Κακιούσης να ψηλώσει το σχήμα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, ξεκινώντας με τους Παντελιάδη, Ρίματς και Πελεκάνο στην περιφέρεια, δημιούργησε πλεονέκτημα στους γκαρντ της Ολίμπια.

Η σλοβενική ομάδα με διαδοχικά τρίποντα των Χαλπερίν και Μαρκοϊσβίλι προηγήθηκε με 46-43.

Ο Κακιούσης επανέφερε στην πεντάδα τους Καλαμπόκη, Τσάλμερς, σταδιακά η ΑΕΚ ανέκαμψε και στο 28ο λεπτό πήρε και πάλι τα ηνία με 53-46.

Το αλάνθαστο της ΑΕΚ στις βολές διατηρήθηκε μέχρι το 30 (18/18) και ήταν το κλειδί στην έστω και μικρή πρωτοπορία της.

Ένα «νεκρό» διάστημα της Ενωσης για επτά λεπτά από την αρχή της τέταρτης περιόδου (σημείωσε μόλις δύο καλάθια), σε συνδυασμό με τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Χαλπερίν, έδωσαν δικαίωμα στην Ολίμπια να ξεφύγει με 63-68.

Οι βεβιασμένες επιλογές των παικτών της ΑΕΚ διαδέχονταν η μία την άλλη και η Ολίμπια έφτασε σε μία σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 37-34, 57-54, 68-77

ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Καλαμπόκης 8, Ρίματς 2, Κόπενραθ 18 (1), Πελεκάνος, Παντελιάδης 12, Χάτζατζ, Μπουρούσης 2, Μαγκουνής, Τσιάρας, Παπαϊωακείμ 7, Τσάλμερς 10

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Σμάγκο Σάγκαντιν): Μαρκοϊσβίλι 6 (2), Ρανίκο 16 (1), Ολιβερ 7 (1), Σέβτσικ 2, Χαλπερίν 26 (3), Ντρόμπνιακ 8, Ρίζβιτς, Τζόνσον 7, Αντονίγιεβιτς 3 (1), Βαν νε Χάρε 2

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies