Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην ανταλλαγή των Στογιάκοβιτς και Αρτεστ συμφώνησαν Κινγκς και Πέισερς

Στην ανταλλαγή των Στογιάκοβιτς και Αρτεστ συμφώνησαν Κινγκς και Πέισερς

Πραγματικότητα γίνεται μία από τις πιο ηχηρές ανταλλαγές των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις. Σακραμέντο και Ιντιάνα συμφώνησαν για την ανταλλαγή των δύο μεγάλων στους σταρ, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και Ρον Αρτεστ.

71

Πραγματικότητα γίνεται μία από τις πιο ηχηρές ανταλλαγές των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις. Σακραμέντο Κινγκς και Ιντιάνα Πέισερς συμφώνησαν για την ανταλλαγή των δύο μεγάλων στους σταρ, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και Ρον Αρτεστ.

Το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής είναι η τυπική έγκριση από τη λίγκα. Το «κακό παιδί» του ΝΒΑ, ο 26χρονος Αρτεστ, ο οποίος πέρυσι είχε αποβληθεί για 73 παιχνίδια μετά από τα επεισόδια της 19ης Νοέμβριου στην αναμέτρηση με τους Πίστονς (ανέβηκε στην κερκίδα και έπαιξε ξύλο με τον κόσμο), είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ σε 16 φετινά παιχνίδια είχε μέσο όρο 19,6 πόντους και 4,7 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, ο «δικός» μας «Πέτζα», ο οποίος είναι ο δεύτερος σκόρερ των Κινγκς φέτος, έχει μέσο όρο 16,4 πόντους και 5,4 ριμπάουντ, ενώ είναι τρεις φορές Ολ Σταρ.

Ο Αρτεστ πάντως είχε ζητήσει μεταγραφή από τις 11 Δεκεμβρίου, καθώς δεν του άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του Ρικ Καρλάιλ, ενώ είχε ζητήσει να ενταχθεί σε μια ομάδα που θα του έδινε μεγαλύτερη ελευθερία στα σουτ. Ο πρόεδρος της Ιντιάνα, Ντόνι Ουόλς, είχε ασπαστεί την επιθυμία του κορυφαίου αμυντικού παίκτη της χρονιάς 2003-04 και τον είχε θέσει εκτός προπονήσεων και αγώνων.

Το αστέρι της Ινδιανάπολης είχε επιλεγεί από τους Σικάγο Μπουλς στα ντραφτ του 1999, και δυόμισι σεζόν εκεί, πριν γίνει ανταλλαγή στους Πέισερς, όπου είχε μέσο όρο καριέρας 14,6 πόντους και 4,7 ριμπάουντ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Στογιάκοβιτς, ο οποίος επιθυμούσε να μείνει στο Σακραμέντο, βρισκόταν στην όγδοη σεζόν με τους Κινγκς, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στα ντραφτ του 1996.

Ο Σερβος αστέρας παρέμεινε στον ΠΑΟΚ για δύο αγωνιστικές περιόδους και το 1998 εγκατέλειψε την Ελλάδα για να υπογράψει στους Κινγκς. Θέση στην αρχική πεντάδα κέρδισε τη σεζόν 2000-01, όταν και συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολ Σταρ Γκέιμ. Ο Στογιάκοβιτς έχει μέσο όρο καριέρας 18,3 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ έχει 89% ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και 40% από τη γραμμή του τριπόντου.

Στην Ιντιάνα ο «Πέτζα» θα βρει έναν ακόμα σπουδαίο Ευρωπαίο παίκτη, το Λιθουανό Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024