Παναθηναϊκός και Κονσεϊσάο έλυσαν το συμβόλαιό τους μετά… σεβασμού
Αδοξο τέλος έλαβε την Τετάρτη η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Κονσεϊσάο. «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον σεβασμό μας» είπε ο μάνατζέρ του, τονίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του. Στο κέντρο μετατοπίζεται ο Μπίσκαν.
Τέλος έλαβε η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Φλάβιο Κονσεϊσάο, που διήρκησε μόλις έξι μήνες.
Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία του συλλόγου (μετά τον Πάουλο Σόουζα) έκλεισε την Τετάρτη άδοξα την καριέρα του στους «πράσινους», καθώς συμφώνησε να λύσει από τώρα το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος, αφού στο διάστημα αυτό δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την «πράσινη» ΠΑΕ έχει ως εξής:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Φλάβιο Κονσεϊσάο».
Το χρονικό του φινάλε
Ο εκπρόσωπός του, Μουσταφά Τουργκούν, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευθεί τους όρους λύσης της συνεργασίας, οι οποίοι προέβλεπαν «γενναία» αποζημίωση για τον 32χρονο μέσο.
Το ποσόν δεν έγινε γνωστό, αλλά ο Φλάβιο Κονσεϊσάο για να φύγει από τον Παναθηναϊκό 2,5 χρόνια πριν εκπνεύσει το τριετές «κλειστό» συμβόλαιό του, έλαβε συνολικά γύρω στα 2.000.000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι μέχρι σήμερα αμοιβές του.
«Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το σεβασμό μας»
Παρά το άδοξο φινάλε, ο Τουργκούν μίλησε με εκτίμηση για τους «πράσινους» για τον τρόπο με τον όποίο χειρίστηκαν την υπόθεση.
«Θέλαμε να εξυπηρετήσουμε τον Παναθηναϊκό και σε καμία περίπτωση ο Φλάβιο δεν είχε σκοπό να αποτελέσει εμπόδιο στην ομάδα. Με τον τρόπο που μας αντιμετώπισε, από την πρώτη ημέρα που γνωριστήκαμε, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον σεβασμό μας.
» Έτσι από την ημέρα που ειδοποιηθήκαμε, θέλαμε να συνεργαστούμε ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση», είπε ο Τουργκούν.
Όσον αφορά στο μέλλον του Κονσεϊσάο πρόσθεσε:
«Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και θα πάρουμε την απόφαση. Η Λοκομοτίβ είναι μια περίπτωση, αλλά δεν είναι προτεραιότητα.
» Ομάδες από την Βραζιλία και την Ευρώπη έχουν ενδιαφερθεί για να αποκτήσουν τον πελάτη μου, όμως ακόμη δεν γνωρίζει αν θα μείνει εδώ ή θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Όλα είναι ανοιχτά».
Ο Τουργκούν αναφέρθηκε και στο αποτυχημένο πέρασμα του Βραζιλιάνου από την Ελλάδα:
«Μερικές φορές δεν υπάρχει εξήγηση. Ειλικρινά σας λέω, του άρεσε πάρα πολύ στην Αθήνα. Στον Παναθηναϊκό δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τι να πω;
» Ξέρετε και ο Κακά στη Μίλαν, τους πρώτους μήνες ήταν κακός. Χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί. Σίγουρα βέβαια ο Φλάβιο είναι 32 χρονών και έχει εμπειρίες, όποτε είναι διαφορετική περίπτωση, όμως δεν μπορεί κανείς να δώσει εξήγηση».
Τι μέλλει γενέσθαι στον Παναθηναϊκό
Μετά την αποχώρηση του Κονσεϊσάο, δρομολογείται η «μετατόπιση» του Ιγκόρ Μπίσκαν στο χώρο του κέντρου.
Ο Κροάτης θα είναι πιθανότατα ο αμυντικός χαφ του Παναθηναϊκού, μαζί με τον Αλέξανδρο Τζιόλη, στο ματς με τον Ιωνικό (Κυριακή, 19:30).
Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, η προπόνηση της Τετάρτης διεξήχθη κανονικά με ζέσταμα και δίτερμα 7 εναντίον 7 και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να περιμένει την επιστροφή των επτά διεθνών προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του.
Τα ειδικά προγράμματά τους ακολούθησαν οι Βόουτερ, Νίλσον, Αντερσον.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.