Με πολλές αλλαγές για την πρωτιά του «LG Cup» η εθνική κόντρα στην Σαουδική Αραβία
Η πρωτιά στο «LG Cup» αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για τους νέους διεθνείς, τους οποίους θα δοκιμάσει ο Ότο Ρεχάγκελ την Τετάρτη (19:00) κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Αποκάλυψε τα πλάνα του ο Γερμανός. Καραγκούνης: Παλιά οι... νέοι κουβαλούσαν παπούτσια!
Η πρωτιά στο «LG Cup» αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για τους νέους διεθνείς, τους οποίους θα δοκιμάσει ο Ότο Ρεχάγκελ την Τετάρτη (19:00) κόντρα στη Σαουδική Αραβία.
«Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα νέα παιδιά για να διαπιστώσουμε την ετοιμότητά τους», υπογράμμισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το τέλος της προπόνησης της Τρίτης.
Ο Γερμανός προπονητής προτίθεται, όπως ο ίδιος δήλωσε, να χρησιμοποιήσει από ένα ημίχρονο τους δύο τερματοφύλακες, ενώ αντί του τραυματία Δέλλα, ο οποίος ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα, θα παίξει ο Αντζας, τον οποίο θεωρεί καλή λύση και θέλει να διαπιστώσει τις δυνατότητές του και σε αυτή τη θέση.
Ο «χερ Ότο» προχώρησε και σε κάτι ασυνήθιστο, αφού ανακοίνωσε και άλλους παίκτες της ενδεκάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Καφές θα αγωνιστεί δίπλα στον Ζαγοράκη και ο Καραγκούνης θα αναλάβει οργανωτικά καθήκοντα, ενώ στην επίθεση θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις που έπαιξαν εναντίον της Κορέας (Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος και Μάντζιος).
Αναφερόμενος στους διεθνείς που κλήθηκαν για πρώτη φορά ή έχουν μικρή συμμετοχή, ο κ. Ρεχάγκελ δήλωσε:
«Ο Τζιόλης είχε πολύ θετική παρουσία στην προπόνηση, ενώ ο Σαλπιγγίδης τα πήγε καλά στο προηγούμενο ματς. Στην εθνική ομάδα υπάρχει, και θα υπάρχει, ο κορμός που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως θα προωθηθούν και κάποιοι ποδοσφαιριστές».
Ο 67χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για την κλήρωση των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει την Παρασκευή στην Ελβετία.
«Δεν μπορείς να προβλέψεις ποιες ομάδες θα σου πέσουν στον όμιλο, όμως ελπίζω να μην είναι η Αλβανία!» είπε αστειευόμενος.
Και συνέχισε: «Μπορεί να βρισκόμαστε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά τι σημασία έχει όταν στο δεύτερο βρίσκεται για παράδειγμα η Γερμανία».
Ο Ότο Ρεχάγκελ υπογράμμισε, πάντως, ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον να κληρωθεί η «γαλανόλευκη» ομάδα με την «νατσιονάλμανσαφτ».
Μιλώντας δε σε αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, υποστήριξε: «Περιμένω να γίνει ένα δίκαιο παιγνίδι. Η Σαουδική Αραβία διαθέτει καλή και τεχνική ομάδα. Ελπίζω στο γήπεδο να βρεθούν περισσότεροι φίλαθλοι».
Ο Αλ Σχλουμπ «μοχλός» της Σαουδικής Αραβίας
Στόχος του Ότο Ρεχάγκελ είναι να εξουδετερώσει τον «κινητήριο μοχλό» των γηπεδούχων. Πρόκειται για τον επιτελικό μέσο Μοχάμεντ Αλ Σχλούμπ, ο οποίος στην αναμέτρηση με την Φινλανδία σημείωσε το γκολ της Σαουδικής Αραβίας με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ.
Το παιγνίδι θα «σφυρίξει» ο Γιασίμ Μοχαμούντ (Μπαχρέϊν) και βοηθοί του θα είναι οι Αλι Αμπού Ανάεν (Κατάρ) και Μπαχρόζ Νάσερ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Τέλος, 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Νάσερ Αλ Αλεζί από το Κουβέϊτ.
Για τη χρησιμότητα αυτών των φιλικών αγώνων μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου αλλά και τον διαφορετικό τρόπο υποδοχής των νέων διεθνών συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης.
Με ιδιαίτερα απολαυστικό τρόπο ο μέσος της Μπενφίκα είπε:
«Μπορεί να έκανα ταξίδι δέκα ωρών, όμως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Αποτελεί μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.
» Με όποιον αντίπαλο και αν παίζεις, είτε πρόκειται για τη Βραζιλία είτε για μικρότερο αντίπαλο, τα τεστ προετοιμασίας είναι πάντα ωφέλιμα, και για να αποκτούν εμπειρίες οι νεότεροι, αλλά και για να βρισκόμαστε όλοι μαζί».
Όσον αφορά στην κλήρωση των προκριματικών του Euro 2008, επισήμανε: «Σημασία δεν έχει με ποια ομάδα θα κληρωθείς, αλλά να παρουσιαστείς έτοιμος στην έναρξη των αγώνων. Αλλωστε, δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες».
Αναφερόμενος στην παρουσία και την προσπάθεια εγκλιματισμού των νέων διεθνών υποστήριξε:
«Η υποδοχή τους είναι καλύτερη ακόμα και από αυτή που έτυχα εγώ όταν πήγα πρώτη φορά στην εθνική ομάδα», και χαριτολογώντας κατέληξε: «Κάποιοι κουβαλούσαν τις μπάλες και τα παπούτσια».
Την επιβεβαίωση στα λεγόμενα του Γιώργου Καραγκούνη έδωσε ο Παναγιώτης Λαγός, ο οποίος κατά την επιβίβασή του στο πούλμαν της εθνικής ομάδας είπε:
«Είναι ακριβώς όπως το είπε ο Καραγκούνης. Νιώθω πως βρίσκομαι στην ομάδα δέκα χρόνια»!
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.