«Καθαρά Εξάρχεια» επιθυμεί η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις έρευνες για τη ληστεία στην τράπεζα
Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών των Αρχών για την αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της Αθήνας. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το χώρο των αναρχικών στην περιοχή, για αυτό και πολλοί μιλούν για επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια».
Διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών της Αστυνομίας με αφορμή την αιματηρή ληστεία από την ομάδα των κουκουλοφόρων. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το χώρο των αναρχικών στην περιοχή, για αυτό και πολλοί μιλούν για επιχείρηση «καθαρά Εξάρχεια».
Σύμφωνα με τα Νέα της Δευτέρας, οι αστυνομικοί παρακολουθούν συγκεκριμένα σπίτια, αλλά και τηλέφωνα των φερόμενων ως υπόπτων για την αιματηρή ληστεία.
Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν και για άλλες θυρίδες της ομάδας σε υποκατάστημα τράπεζας της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα εκφράζεται η εκτίμηση ότι υπάρχουν άλλες δύο θυρίδες με χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Οι Αστυνομικοί αναζητούν τον Σίμο Σεϊσίδη και τον ληστή που τραυματίστηκε, ενώ εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα εμπλοκής γιατρού, ο οποίος φέρεται να έχει περιθάλψει τον δράστη που τραυματίστηκε στον μηρό.
Η υπόθεση -τουλάχιστον επίσημα- δεν συνδέεται με τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο, πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που επικαλείται η εφημερίδα σημειώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν λάβει μέρος σε επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αναρχικών στο Πολυτεχνείο ή σε εμπρησμούς οχημάτων και καταστημάτων στην περιοχή των Εξαρχείων.
«Σφίγγα» ο Γ.Δημητράκης
Μόλις δύο γραμμές αριθμεί η άτυπη προανακριτική κατάθεση του Γιάννη Δημητράκη στον εισαγγελέα Ι.Διώτη. Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας, ο συλληφθείς αρνήθηκε κατηγορηματικά να μιλήσει για συμμετοχή στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, ενώ δεν έδειξε καμία διάθεση συνεργασίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η εικόνα που δίνει σε όλους όσοι ήλθαν σε επαφή μαζί του είναι ότι πρόκειται για «σκληρό παίκτη».
Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού κατ εξακολούθηση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η δικογραφία έχει διαδιβασθεί στον έβδομο τακτικό ανακριτή και εντός της εβδομάδας θα απολογηθεί, αφού συμβουλευθεί δικηγόρο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων