Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Προσοχή ζήτησε ο Γιαννάκης, χωρίς όμως να μιλά ως… Ομοσπονδιακός

Προσοχή ζήτησε ο Γιαννάκης, χωρίς όμως να μιλά ως… Ομοσπονδιακός

Στο τρίτο πληθυντικό και όχι στο πρώτο μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την κλήρωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπενθυμίζει πως προς το παρόν είναι μόνο προπονητής του Αμαρουσίου, είπε: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

26

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επιμένει να υπενθυμίζει πως προς το παρόν είναι μόνο προπονητής του Αμαρουσίου, αλλά για πολλοστή φορά θέτει εαυτόν στη διάθεση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ανδρών εν όψει του Μουντομπάσκετ 2006.

Ο άνθρωπος που οδήγησε την «επίσημη αγαπημένη» στην κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ως παίκτης το 1987 στην Αθήνα, και ως Ομοσπονδιακός το 2005 στο Βελιγράδι, σχολίασε στην κρατική τηλεόραση τα αποτελέσματα της σημερινής κλήρωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος μιλώντας… στο τρίτο πληθυντικό και όχι στο πρώτο.

«Ο τρίτος όμιλος στον οποίο κληρώθηκε η Εθνική μας είναι ένα ισχυρό γκρουπ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι διεθνείς απέδειξαν στο Ευρωμπάσκετ πως μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ηρεμία, υπομονή και σκληρή δουλειά,» ήταν τα λόγια του Γιαννάκη αναφορικά στις Αυστραλία, Κατάρ, Λιθουανία, Βραζιλία και Τουρκία με τις οποίες κληρώθηκε η Ελλάδα.

Εφόσον πλασαριστεί στις τέσσερις πρώτες θέσεις η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε χιαστί αγώνα μία εκ των τεσσάρων πρώτων του 4ου ομίλου, δηλαδή εκ των ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Ιταλία, Κίνα και Σενεγάλη.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε επ’ αυτού: «Η παρουσία των ΗΠΑ δημιουργεί μια ιδιαίτερη πίεση, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες είναι δυνατές. Στους χιαστί αγώνες, όμως περιμένεις πως θα πρέπει να αποκλείσεις μία ισχυρή ομάδα. Είναι θετικό πως η Εθνική ξεκινά με δυνατά παιχνίδια, αλλά το πιο βασικό είναι να είναι οι παίκτες υγιείς. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει από τώρα ποιοι παίκτες θα είναι ετοιμοπόλεμοι ή αν θα υπάρξουν ατυχίες τραυματισμών. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα στο Βελιγράδι και ικανότητες ν ανταπεξέλθουν σε δυσκολίες.»

Σε ερώτηση αν βλέπει εφικτό τον στόχο ενός μεταλλίου μετά την 4η θέση στο παγκόσμιο της Αθήνας το 1998, ο Γιαννάκης εξήγησε: «Η φιλοσοφία μου από τότε που ασχολήθηκα με το μπάσκετ είναι να βλέπω μεμονωμένα κάθε ένα πράγμα που παρουσιάζεται μπροστά μου. Πρώτα είναι η φυσική κατάσταση που θα βελτιώσει την ταχύτητα των παικτών. Μετά η Εθνική πρέπει να βλέπει κάθε αντίπαλο ξεχωριστά.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες για τους αντιπάλους. Να μάθουν σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι αντίπαλοι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι καλύτερο, όμως να μιλάμε περισσότερο για τους παίκτες. Εμείς που ήμασταν στο Βελιγράδι, απλώς υπήρξαμε τυχεροί να μας χαρίσουν συγκλονιστικές στιγμές και είμαι σίγουρος πως αυτά τα παιδιά θα μας χαρίσουν και άλλες συγκλονιστικές στιγμές.»

Στο σημείο εκείνο ήρθε η καίρια ερώτηση. Μιλάτε στο τρίτο πληθυντικό -παρατηρώ- και όχι στο πρώτο, ρώτησε ο παρουσιαστής της μπασκετικής εκπομπής και ο Γιαννάκης απάντησε: «Αυτό που λέω εγώ είναι πως τώρα είμαι προπονητής στο Μαρούσι. Οτιδήποτε χρειάζεται η Εθνική, είμαι κοντά της, στο πλευρό της. Τώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.»

Την συναίνεσή του για το φαινόμενο πολλών διεθνών να αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρώπης έδωσε ο Γιαννάκης: «Οι διεθνείς μας δίνουν το καλύτερο παράδειγμα στις ξένες ομάδες που αγωνίζονται. Μακάρι να βλέπουμε όλο και περισσότερους Έλληνες να παίζουν εκτός των συνόρων, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο ΝΒΑ. Επίσης και οι προπονητές πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φώτη Κατσικάρη (Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης) που είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού μπάσκετ.

Τέλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια για τα σφυρίγματα των διαιτητών στην αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον Παναθηναϊκό: «Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, ο αγώνας τελείωσε με ήττα για μας. Πήραμε και θετικά και αρνητικά και προχωράμε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies