Με κέρδη 0,11% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις σε ορισμένα blue chips, ενώ στον αντίποδα τοποθετήθηκαν στις μετοχές των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις σε ορισμένα blue chips, ενώ στον αντίποδα τοποθετήθηκαν στις μετοχές των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 3.889,33 μονάδες (ένα ακόμη υψηλό πενταετίας) και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 374,3 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε κατά 2,20% στα 31,08 ευρώ, καθώς η Citigroup υποβάθμισε την αξιολόγησή της για το ΟΠΑΠ σε «hold» («διακράτηση») από «buy» («αγορά»), αύξησε, ωστόσο, την τιμή-στόχο για την μετοχή στα 31,8 από 30,2 ευρώ.
Στις τράπεζες, ξεχώρισαν η Eurobank (+1,76% στα 30 ευρώ), η Αγροτική (+3,40% στα 5,48 ευρώ) και η Πειραιώς (+1,56% στα 19,58 ευρώ).
Μεταξύ των μετοχών που κατέγραψαν μεγάλα κέρδη είναι η Altec (+17,71% στα 2,06 ευρώ), η Intracom (+6,47% στα 6,58 ευρώ), τα ΕΛΠΕ (+3,86% στα 12,90 ευρώ), η Λαν-νετ (+9,40% σε 1,63 ευρώ) και η ΑΕΓΕΚ (+10% σε 1,21 ευρώ).
O FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,15%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε άνοδο 0,59% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 3,62%. O FTSE/ASE International ενισχύθηκε κατά 0,01%.
Στο σύνολο των μετοχών, 202 ενισχύθηκαν, 85 υποχώρησαν και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίκος Μέλλος: Η ανάρτηση του ηθοποιού για τον καρκίνο που διαγνώστηκε
- SAFE: Προχωρά το ευρωπαϊκό σχέδιο-μαμούθ για την ενίσχυση της άμυνας και της στρατηγικής αυτονομίας
- Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα από γέφυρα στον περιφερειακό
- Κυκλοφορούν το απόγευμα της Τρίτης (17/2) τα εισιτήρια για το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός
- «Έχω παιδιά»: Εορταστικό, αποκριάτικο επεισόδιο στο MEGA
- Δυτική Όχθη: Οκτώ μουσουλμανικές χώρες καταδικάζουν την επέκταση της «παράνομης ισραηλινής κυριαρχίας»