Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσω Καλαμαριάς πέρασε η Λάρισα στην οκτάδα και περιμένει τον αντίπαλό της

Μέσω Καλαμαριάς πέρασε η Λάρισα στην οκτάδα και περιμένει τον αντίπαλό της

Η Λάρισα νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Ακράτητου-Αιγάλεω. Για τους «βυσσινί» σκόραραν οι Σέρμπαν, Φέρστερ, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσε ο Χριστοφορίδης.

66

Η Λάρισα νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει το νικητή της αναμέτρησης Ακράτητου-Αιγάλεω, που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου.

Ηταν ο επαναληπτικός αγώνας για τον 5ο γύρο της διοργάνωσης (0-0 το α ματς) και οι «βυσσινί» έφτασαν στη νίκη με τέρματα των Σέρμπαν (44), Φέρστερ (74), ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Χριστοφορίδη στο 73.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (24-26 Ιανουαρίου και 07-09 Φεβρουαρίου)

Νίκη Βόλου – ΑΕΚ
Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας
Ολυμπιακός – SKODA Ξάνθη
Λάρισα – Ακράτητος/ Αιγάλεω

Απόλλων Καλαμαριάς – Λάρισα 1-2

Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις ένα λεπτό πριν οι ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όταν ο Χρήστος Καλαντζής με έξοχη ατομική προσπάθεια πέρασε την «ασίστ» στον Ντένις Σέρμπαν και ο Ρουμάνος με σουτ άνοιξε το σκορ.

Ήταν το πρώτο γκολ μετά από τέσσερις αγώνες για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Νωρίτερα, είχαν χαθεί ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι «βυσσινί» πλησίασαν στο γκολ στο 30ο λεπτό, όταν μετά το σουτ του Διγκόζη και την προβολή του Φέρστερ, ο Καραλιόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή κι ενώ ο Κόβατς είχε εξουδετερωθεί.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν άμεσα με το σουτ του Κλέιτον στο 33 και το τετ-α-τετ του Παππά στο 43 (ακριβώς πριν το γκολ του Σέρμπαν), όμως ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν εκεί και με εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε το «μηδέν».

Στο β ημίχρονο η ΑΕΛ άφησε χώρο στους γηπεδούχους, με σκοπό να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα των Καλαντζή, Αλωνεύτη στις αντεπιθέσεις.

Παρά την πίεση του Απόλλωνα, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν αλλά δέχθηκαν ένα αστείο γκολ από λάθος του Κοτσόλη που σούταρε πάνω στον Χριστοφορίδη και ο ομογενής από τη Σουηδία επιθετικός ισοφάρισε στο 73, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα.

Ομως, στο επόμενο λεπτό ο Σέρμπαν εκτέλεσε φάουλ και ο Φέρστερ με προβολή «διέγραψε» το γκολ του Χριστοφορίδη και έδωσε ξανά το προβάδισμα 2-1 στους «βυσσινί».

Ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Δώνη, αλλά και για τον Γερμανό σέντερ μπακ, που έπαιξε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες σε επίσημο ματς.

Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Αμπονσά, Παπαδόπουλος, Κλέιτον – Φέρστερ, Βέλα Τζούνιορ, Κυπαρίσσης

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Κόβατς, Πετκάκης, Ιωάννου, Αμπονσά (46 Καραμανλής), Φυτανίδης, Μουράφσκι, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Καραλιόπουλος (46 Σπυρόπουλος), Παππάς, Μουζαουϊ (72 Χριστοφορίδης)

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ (76 Γκίκας), Σέρμπαν (79 Μπαχράμης), Αλωνεύτης (88 Σπάσιτς), Καλαντζής, Κυπαρίσσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024