Επαφές Αλογοσκούφη στην ΕΕ για την παράταση του χρόνου μείωσης των ελλειμμάτων
Θετικό κλίμα βλέπει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης ότι διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το ελληνικό αίτημα για παράταση κατά ένα ακόμη έτος, έως το 2007, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
27
Θετικό κλίμα βλέπει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης ότι διαμορφώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το ελληνικό αίτημα για παράταση κατά ένα ακόμη έτος, έως το 2007, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Χθες Τρίτη ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας και προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Ecofin), Καρλ-Χάιντς Γκράσσερ.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ στη Βιέννη μετά τις συνομιλίες, ο κ. Γκράσσερ ευχήθηκε στον Έλληνα ομόλογό του «καλή επιτυχία» στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων και σημείωσε πως η εντύπωσή του είναι ότι ο κ. Αλογοσκούφης ήταν πραγματικά ικανός να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.
Από την πλευρά του, ο ο κ. Αλογοσκούφης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, επισήμανε τη διαπίστωση του πως το κλίμα και στο Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θετικό για την Ελλάδα γιατί, όπως σημείωσε, «αναγνωρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει».
Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε, τέλος, πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει αυστηρά τον προϋπολογισμό για να βρεθεί το έλλειμμα κατά το 2006 κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Σήμερα Τετάρτη ο υπουργός συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του άτυπου Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Eurogroup) Zαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «ανέλυσα όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση και για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας και του επανέλαβα και τη δέσμευσή μας ότι με τον προϋπολογισμό που έχουμε ψηφίσει στη Βουλή, το έλλειμμα θα βρίσκεται κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο 2006, ώστε η Ελλάδα να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)