Τρία σπίτια «κατάπιε» το σαθρό έδαφος του χωριού Χαροκόπι Ιωαννίνων
Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε στην εκπνοή του το 2005 για τους κατοίκους του χωριού Χαροκόπι Ιωαννίνων. Ξημερώματα Σαββάτου κατέρρευσαν τρία σπίτια εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης. Σε επιφυλακή οι Αρχές για το φόβο νέων κατολισθήσεων.
Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε στην εκπνοή του το 2005 για τους κατοίκους του χωριού Χαροκόπι Ιωαννίνων. Ξημερώματα Σαββάτου κατέρρευσαν τρία σπίτια εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης.
Οι κάτοικοι των τριών σπιτιών τα είχαν εγκαταλείψει από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν αντιλήφθηκαν τριγμούς και ρωγμές.
Ρωγμές καταγράφηκαν και σε άλλα γειτονικά σπίτια. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές του νομού και επί τόπου έφθασαν ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Παμβώτιδας Γιώργος Κρανάς, δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κατολίσθηση οφείλεται σε σαθρότητα του εδάφους που επιδεινώθηκε από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Στην περιοχή αναμένονται ειδικοί γεωλόγοι για να εξετάσουν το φαινόμενο.
Ο κρατικός μηχανισμός στο νομό βρίσκεται σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση σπιτιών ή μέρος του χωριού, καθώς έχουν αρχίσει και πάλι νέες βροχοπτώσεις.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων