Επανέρχεται η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Μ.Γιαννάκου μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
43
Για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπεται η θέση του κόμματος για μη κρατικά Πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία και θα προταθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος με τις προτάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ αναμένονται και οι προτάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Σε εύλογο χρονικό διάστημα, συνέχισε η υπουργός Παιδείας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.
Σε ερώτηση για το θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, η κ. Γιαννάκου είπε ότι ορισμένα θέματα μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση και ανέφερε την καύση των νεκρών, που έχουν προτείνει βουλευτές από όλα τα κόμματα, και που θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητούσε διευκρινίσεις για ανώτατες σχολές, η κ. Γιαννάκου είπε ότι υπήρξε απάντηση, ότι πρόκειται για σχολές όπως αυτές του υπουργείου Αμυνας, σημειώνοντας ότι αν δεν τις δεχόταν θα ήταν σαν να μην αποδέχεται τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόκειται για θέματα, πρόσθεσε, που αφορούν κάθε χώρα, ενώ σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν ζήτησε εξηγήσεις, αλλά διευκρινίσεις με βάση ερώτηση ευρωβουλευτή.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα των Πακιστανών, η υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα διισταμένων απόψεων στην κυβέρνηση και ότι ισχύει η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Η κ. Γιαννάκου ανέφερε, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι δεν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό θέμα ανασχηματισμού, ενώ σημείωσε πως «όποιος και αν είναι υπουργός στο υπουργείο της θα κάνει ό,τι προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αντιδράσεις για το υπό έγκριση καθηκοντολόγιο των μαιών – Τι απαντά ο Γεωργιάδης
- Ολυμπιακός: «Εξαφανίζονται» τα εισιτήρια για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη
- Δήμαρχος Χάλκης: Ζητούμενο οι Ευρωπαϊκές πολιτικές με την προσοχή στραμμένη στα μικρά νησιά
- Αξίζει να πάρω «φορολογικό διαζύγιο» ή όχι;
- Αιγιαλός: Μόνο από τις κτηματικές υπηρεσίες οι δημοπρασίες – Η διαδικασία
- Ρωσική ανάλυση-καμπανάκι για Ιράν: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο μέχρι τέλους, ο Τραμπ θα επιτεθεί σίγουρα»
