Στο νοσοκομείο και πάλι ο πρόεδρος του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα
Στο νοσοκομείο εισήχθη εκ νέου ο πάσχων από καρκίνο του πνεύμονα Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Η διαφαινόμενη επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του έρχεται σε μία πολύ ευαίσθητη στιγμή για το Κόσοβο, εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το τελικό καθεστώς.
51
Φήμες για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πάσχοντος από καρκίνο του πνεύμονα Ιμπραήμ Ρουγκόβα προκάλεσε η εκ νέου εισαγωγή του Αλβανού προέδρου του Κοσσοφοπεδίου στο νοσοκομείο.
Ο 61χρονος Ρουγκόβα, ο οποίος διαγνώσθηκε τον περασμένο Αύγουστο ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, πήγε την Τρίτη στο νοσοκομείο διότι δεν αισθανόταν καλά και αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις αποχώρησε, αλλά την Τετάρτη εισήχθη πάλι στο νοσοκομείο.
Πηγή προσκείμενη στην κυβέρνησή του δήλωσε ότι ο Ρουγκόβα ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Τζανφράνκο Φίνι, διότι αισθανόταν μεγάλη κόπωση.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ρουγκόβα ήταν την περασμένη Παρασκευή μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπαϊράν Κοσούμι, εν μέσω έντονης φημολογίας που έκανε λόγο για σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, ακόμα και για πιθανότητα θανάτου.
Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, πηγές του στενού περιβάλλοντος του Ρουγκόβα δήλωναν ότι ο Κοσοβάρος πρόεδρος υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, η οποία μέχρι στιγμής «έχει πολύ καλά αποτελέσματα»
Ο Ρουγκόβα εξελέγη πρόεδρος του Κοσόβου τον περασμένο χρόνο για δεύτερη συνεχή θητεία, μετά τη νίκη του κόμματός του, του Δημοκρατικού Συνδέσμου Κοσόβου (LDK) στις εκλογές του Οκτωβρίου 2004.
Η επιδείνωση της υγείας του σημειώνεται σε μία πολύ ευαίσθητη στιγμή για το Κόσοβο, καθώς επίκειται η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το μελλοντικό καθεστώς της σερβικής αυτής επαρχίας που τελεί υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vids)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442