27

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να στρέφονται επιλεκτικά στους περισσότερους κλαδους της αγοράς και τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,20% στις 3.587,03 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 31,7 εκατ. ευρώ.

Η Εμπορική Τράπεζα σημειώνει άνοδο 1,48% στα 26,14 ευρώ. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch αφαίρεσε την Παρασκευή την Εμπορική από την αξιολόγηση «αρνητική επιτήρηση» και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒΒ» και «F3» για την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας.

Η Εθνική είναι αμετάβλητη στα 35,66 ευρώ. Η Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-» και «F2» για την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αντίστοιχα πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας.

Ράλι για την Marfin (+11,58% στα 19,08 ευρώ). Η τράπεζα διέψευσε το ενδεχόμενο πώλησης του 10,6% της Εγνατίας Τράπεζας (+2,42% στα 4,24 ευρώ) στην Societe Generale.

Κέρδη καταγράφουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά (+1,89% στα 8,64 ευρώ), της Alpha Bank (+1,79% στα 24,98 ευρώ) και της Αλουμίνιον της Ελλάδος (+1,94% στα 28,36 ευρώ).

O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,40% και ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 1,24%.

Στο σύνολο των μετοχών, 45 ενισχύονται, 12 υποχωρούν και 331 παραμένουν αμετάβλητες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Δευτέρα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ