
Σε ρωσική πόλη έφτασε η κηλίδα βενζολίου από την Κίνα
Οι κάτοικοι του Χαμπαρόφσκ, μεγάλης πόλης της ρωσικής Απω Ανατολής, ειδοποιήθηκαν για την άφιξη της κηλίδας βενζολίου που διέρρευσε πριν εβδομάδες από εργοστάσιο στην Κίνα. Πάντως η συγκέντρωση του τοξικού ρύπου είναι πλέον χαμηλή και δεν απειλεί τον πληθυσμό.
36
Οι κάτοικοι του Χαμπαρόφσκ, μεγάλης πόλης της ρωσικής Απω Ανατολής, ειδοποιήθηκαν για την άφιξη της κηλίδας βενζολίου που διέρρευσε πριν από εβδομάδες σε ποτάμι στην Κίνα από χημικό εργοστάσιο.
Πάντως η συγκέντρωση του τοξικού ρύπου είναι πλέον χαμηλή και δεν απειλείτονπληθυσμό των 600.00 κατοίκων, όπως δείχνουν οι αναλύσειςτης Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Οι ρωσικές και κινεζικές αρχές ετοιμάζονται για την έλευση της ρύπανσης εδώ και ημέρες. Την Τετάρτη, εργάτες και από τις δύο χώρες ολοκλήρωσαν την κατασκευή φράγματος από σάκους άμμου σε κανάλι του ποταμού Αμουρ κοντά στην πόλη.
Η κηλίδα του βενζολίου, μήκους 190 χιλιομέτρων, κατέβηκε τον ποταμό της Κίνας Σονγκχούα, έπειτα από έκρηξη σε κινεζικό πετροχημικό εργοστάσιοστις 13Νοεμβρίου, και στη συνέχεια μόλυνε τα νερά του ποταμού Αμουρ στο ρωσικό έδαφος.
Περίπου 100 τόνοι του χημικού είχαν χυθεί στο ποτάμι, ωστόσο μέχρι τώρα το περισσότερο έχει εξατμιστεί. Το νερό παραμένει όμως μολυσμένο από νιτροβενζόλιο, ένα παράγωγο του βενζολίου που είναι επίσης τοξικό και καρκινογόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Ίκερ Κασίγιας δεν θέλει τον Μουρίνιο στην Ρεάλ
- Νέα εμφάνιση Καραμανλή – Η αγεφύρωτη απόσταση του πρώην πρωθυπουργού από Μητσοτάκη
- Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-2: Οι Βοιωτοί έκαναν επική ανατροπή στο 100′ και με τα τρία γκολ στις καθυστερήσεις!
- LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- LIVE: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Ταμείο Ανάκαμψης: Τα κομμάτια της «πίτας» με τους πολλούς αποδέκτες και η Ελλάδα





