Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 25o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Προβάδισμα των Τόρις έναντι των Εργατικών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία

Προβάδισμα των Τόρις έναντι των Εργατικών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία

Ελαφρύ προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών του Τ.Μπλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία. Για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, οι Τόρις συγκεντρώνουν 37%, έναντι 35%-36% των Εργατικών. Εξαιρετικά δημοφιλής και ο νέος ηγέτης των Τόρις.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Ελαφρύ προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών του Τ.Μπλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία. Για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, οι Τόρις συγκεντρώνουν 37%, έναντι 35%-36% των Εργατικών. Εξαιρετικά δημοφιλής και ο νέος ηγέτης των Τόρις.

Αναλυτικά, από δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό των Times, οι Συντηρητικοί του Τζέιμς Κάμερον προηγούνται με 1% έναντι των Εργατικών του Τόνι Μπλερ και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Τσαρλς Κένεντι με 18%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της ICM για λογαριασμό της Sunday Telegraph, οι Τόρις βρίσκονται στο 37% έναντι 35% για τους Εργατικούς και 21% για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, είναι η πρώτη φορά εδώ και 18 μήνες που οι Συντηρητικοί εμφανίζονται με τόσο καλά ποσοστά, μάλιστα πολύ κοντά στο 40% που θεωρείται «κλειδί», ώστε ένα κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία.

Οι ίδιοι παρατηρητές αποδίδουν την άνοδο των Συντηρητικών στη φυσική ευφορία που υπάρχει μετά την ανάδειξη του Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών, αλλά και στην πρώτη του κοινοβουλευτική παρουσία κόντρα στον πρωθυπουργό.

Από τη δημοσκόπηση της YouGov προκύπτει ότι οι θετικές γνώμες για τον Τζέιμς Κάμερον κινούνται σε ποσοστό 34%, πάνω από τους Τόνι Μπλερ και Τσαρλς Κένεντι.

Τα κακά νέα για τους Εργατικούς αφορούν τον «φυσικό» διάδοχο του νυν πρωθυπουργού: Πριν από τις εκλογές του Μαΐου ο Γκόρντον Μπράουν συγκέντρωνε 41% θετικής γνώμης και σήμερα έχει πέσει στο… 4%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies