Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Έξω πάει καλά ο Πανιώνιος, 90-80 την Αστρονατς-Ο Αρης ηττήθηκε με 69-64 από την Μπρι

Έξω πάει καλά ο Πανιώνιος, 90-80 την Αστρονατς-Ο Αρης ηττήθηκε με 69-64 από την Μπρι

Ο Πανιώνιος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, καθώς επικράτησε της Ντεμον Αστρονατς με 90-80 στην Ολλανδία για την 7η αγωνιστική του Uleb Cup. Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», ο Αρης ηττήθηκε 69-64 από την Μπρι.

66

Ο Πανιώνιος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη, εν αντιθέσει με το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Ντεμον Αστρονατς με 90-80, στην Ολλανδία, για την 7η αγωνιστική του Uleb Cup.

Οι «κυανέρυθροι» συμπλήρωσαν την τέταρτη νίκη στον Β΄ όμιλο και «αναρριχήθηκαν» στην τέταρτη θέση του ομίλου, που οδηγεί στη φάση των «16».

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Uleb Cup ο Αρης ηττήθηκε με 69-64 από την Μπρι στο Βέλγιο για την 7η αγωνιστική.

Ήταν η δεύτερη ήττα των παικτών του Ηλία Ζούρου στον α όμιλο, ενώ οι Βέλγοι πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους.

Αστρονατς – Πανιώνιος 80-90

Εξι λεπτά χρειάστηκε ο Πανιώνιος για δώσει τέλος στην αγωνιστική… φόρα, με την οποία ξεκίνησαν οι Αστρονατς.

Στο 6ο λεπτό, οι «κυανέρυθροι», παρά το γεγονός ότι είχαν πρόβλημα στη διεκδίκηση των ριμπάουντ, πέτυχαν την ισοφάριση (13-13) με κορυφαίους τους Οικονόμου και Χάρβεϊ και απ` εκείνο το σημείο και μετά μπήκαν σε… τροχιά νίκης.

Οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου με σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση πήραν διαφορά ασφαλείας, την οποία και διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, που βρήκε τον Πανιώνιο νικητή με 90-80.

«Ήλθαμε στην Ολλανδία γνωρίζοντας ότι το ματς θα ήταν σημαντικότατο και για τις δύο ομάδες όσον αφορά στη συνέχειά τους στη διοργάνωση.

» Καταφέραμε με όπλο την άμυνά μας να πετύχουμε μία πολύ σημαντική νίκη που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Θα μας βοηθήσει τόσο βαθμολογικά στον όμιλο της διοργάνωσης όσο και ψυχολογικά αφού προερχόμασταν από δύο άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα» δήλωσε ο Μέμος Ιωάννου.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 42-46, 55-64, 80-90

ΑΣΤΡΟΝΑΤΣ: Μίλερ 24(3), Γκίπσον 14(1), Μπένες 10(1), Χιούζμπενς 6, Μέγερ 8, Ορμσκέρκ 6(2), Λάτιμορ 12.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κέκελης 5, Πετρόπουλος 3(1), Περπέρογλου 15(2), Είβερι 15(1), Οικονόμου 14(2), Μαρμαρινός 2, Ταπούτος , Μαυροειδης 2, Χάρβει 18, Αγγελόπουλος, Ηλιάδης 16(1)

Μπρι – Αρης 69-64

Μόνο μαχητικό πνεύμα και διάθεση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε άμυνα και επίθεση δεν έδειξαν οι «κίτρινοι» στο πρώτο μισό του αγώνα.

Αποτέλεσμα ήταν οι Βέλγοι να κάνουν ουσιαστικά… πάρτι στις δύο ρακέτες και να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Απέκτησαν, δε, κάθε δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς για την κατάκτηση του ροζ φύλλου με το 51-27 (διαφορά εικοσιτεσσάρων πόντων) που διαμορφώθηκε λίγο πριν το σφύριγμα του εικοσαλέπτου.

Στην επιστροφή στο παρκέ για την τρίτη περίοδο φάνηκε ο Αρης να είναι περισσότερο… ορεξάτος σε σχέση με τα προηγούμενα λεπτά. Στο 21ο βρέθηκε να χάνει με είκοσι πόντους, 53-33, κατάφερε όμως με μίνι αντεπίθεση να μειώσει στους δεκατέσσερις (53-39, 57-43).

Αν ήταν μάλιστα περισσότερο προσεκτικός θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ τον αντίπαλο του. Εντούτοις επιπόλαιες και βιαστικές ενέργειες διατήρησαν στο 30ό τη διαφορά στο ίδιο επίπεδο (59-45).

Τα λάθη συνόδευσαν τους «κίτρινους» και στην τελευταία περίοδο, όπου στο 34ο βρέθηκαν να υπολείπονται στο σκορ με δεκαεννιά πόντους (66-47).

Ένα λεπτό αργότερα ο Γιώργος Σιγάλας σημείωσε το πρώτο τρίποντο στο παιχνίδι για τον Αρη (είχε μέχρι τότε 0/17 σουτ), γράφοντας το 66-52, που αποτέλεσε και την αρχή της μεγάλης του αντεπίθεσης.

Ακολούθησαν δύο τρίποντα του Νικολάι Πάντιους και ένα δίποντο του Αντώνη Ασημακόπουλου που έφεραν τους Θεσσαλονικείς στα δύομιση λεπτά πριν από το φινάλε σε απόσταση δύο καλαθιών από τους Βέλγους (66-62).

Η προσπάθεια τους, όμως, έμεινε εκεί, καθώς δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Στην ολοκλήρωση της μάχης η Μπρι αναδείχτηκε νικήτρια με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 51-29, 59-45, 69-64

ΜΠΡΙ: Ντουποντ 9, Κόνλαν 2, Κανταμέσα 16 (3), Λιντς 20 (1), Τζένκινς 11 (3), Χούγκινς 9, Μπάερτ 2.

ΑΡΗΣ: Καστλ 10, Ουϊλκινσον 10, Στακ 14, Κουλ 5, Πάντιους 19 (2) , Ασημακόπουλος 2, Σιγάλας 3 (1), Καμπερίδης 1, Χαριτόπουλος, Ορφανός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies