Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών την Δευτέρα μετά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψε η τιμή του αργού πετρλαίου στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών.
27
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών την Δευτέρα μετά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψε η τιμή του αργού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,07% στις 3.341,42 μονάδες.
Την περασμένη Παρασκευή, μετά την επίσημη λήξη των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιανουαρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε σε ποσοστό 3,2% για να κλείσει στα 58,06 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Νοεμβρίου.
Απώλειες 1% σημείωσε η μετοχή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας πετρελαίου BP και 0,5% η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης του κλάδου στην Ευρώπη Total.
Η ευνοϊκή απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις ΗΠΑ για το Lipitor -φάρμακο της Pfizer για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης- ήταν καλά νέα για τον φαρμακευτικό όμιλο αλλά και για τις μετοχές του κλάδου.
Κέρδη 2,6% σημείωσε η μετοχή της Sanofi-Aventis, 3% η μετοχή της AstraZeneca και 1,7% η μετοχή της GlaxoSmithKline.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,20% στις 5.542,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 4.709,61 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,07% στις 5.357,23 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 15.391,48 μονάδες, με κέρδη 1,44%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: Τα όρια της ελευθερίας των δικαστών
- Νέες ευρωπαϊκές έρευνες για τα αμαρτωλά deepfake στο Χ
- Euroleague: Κεκλεισμένων των θυρών το Μπαρτσελόνα – Χάποελ Τελ Αβίβ στις 13/3 – Αυτός είναι ο λόγος
- Κακοκαιρία: Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί στον Ταΰγετο – Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- ΠΑΣΟΚ για Αττική Οδό: Υποδομές σε δοκιμασία – Έλλειψη προγραμματισμού και περιοδικής συντήρησης
- Αύριο η δίκη του Χρήστου Μαυρίκη – Παραμένει κρατούμενος
