Προς τους «16» ο Αρης, 97-80 την Αλμπα-Ελπίζει ο Πανιώνιος, 79-75 την Ρέτζιο Εμίλια
Ο Αρης επικράτησε στο Αλεξάνδρειο της Αλμπα Βερολίνου με 97-80 και έχει εξασφαλίσει τόσο την πρώτη θέση, όσο και το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του ULEB Cup. Δικαίωμα στην ελπίδα για πρόκριση απέκτησε ο Πανιώνιος μετά το 79-75 επί της Ρέτζιο Εμίλια.
Ο Αρης επικράτησε στο Αλεξάνδρειο της Αλμπα Βερολίνου με 97-80 και αριθμώντας πέντε νίκες σε έξι αγώνες, έχει εξασφαλίσει τόσο την πρώτη θέση, όσο και το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του ULEB Cup.
Αντιθέτως, η γερμανική ομάδα παραμένει χωρίς νίκη στον α όμιλο της διοργάνωσης.
Δικαίωμα στην ελπίδα για πρόκριση στους «16» απέκτησε ο Πανιώνιος, μετά τη νίκη-έκπληξη επί της Ρέτζιο Εμίλια, η οποία μέχρι τώρα απολάμβανε μόνη την κορυφή του δεύτερου ομίλου.
Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν στο Ελληνικό 79-75 της ιταλικής ομάδας, νίκη που τους βοηθάει τόσο στην ανάκαμψη του ηθικού, όσο και των ονείρων για πρόκριση.
Πανιώνιος – Ρέτζιο Εμίλια 79-75
Παρά την κεκτημένη ταχύτητα, με την οποία ξεκίνησε ο Πανιώνιος, γρήγορα οι «κυανέρυθροι» απώλεσαν τη μικρή διαφορά που πήραν με το… καλημέρα και βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια.
Με τους Οικονόμου και Χάρβεϊ να οδηγούν την επίθεση του Πανιωνίου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους.
Ο Μπόσγκακιν όμως φρόντισε να διατηρήσει την ιταλική ομάδα σε θέση ισχύος. Μάλιστα, ο τελευταίος φρόντισε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τη Ρέτζιο Εμίλια στο +1 (17-16).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος, έχοντας ως κορυφαίο τον Περπέρογλου, ο οποίος πέτυχε 10 πόντους στη δεύτερη περίοδο, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, ενώ ο Αγγελόπουλος λίγο πριν τη λήξη έδωσε το προβάδισμα στους «κυανέρυθρους» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (37-36).
Ωστόσο, ο Μπλίζαρντ φρόντισε με τρίποντη «βόμβα» στην εκπνοή να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια στο +2 (37-39).
Αξίζει να σταθεί κανείς στην… εκνευριστική αστοχία των παικτών του Μέμου Ιωάννου από τα 6.25, εκεί όπου μετρούσαν μία μόλις εύστοχη προσπάθεια σε οκτώ σουτ.
Με τον Περπέρογλου να εξελίσσεται σε κινητήριο μοχλό της επίθεση του Πανιωνίου και τους Οικονόμου, Χάρβεϊ να διεισδύουν διαδοχικά στην αντίπαλη ρακέτα, η ελληνική ομάδα όχι μόνο πέτυχε την υπέρβαση, αλλά κατάφερε στο 25ο λεπτό να στείλει τη διαφορά για πρώτη φορά στο +5 (55-50).
Οι Ιταλοί προσπάθησαν και κατάφεραν να πάρουν και πάλι βραγχεία κεφαλή στο σκοράρισμα, αλλά ο Εϊβερι, ο οποίος απογοήτευε με την εμφάνιση του (3/12 δίποντα), φρόντισε να στείλει την ομάδα του στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +1 (62-61).
Οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 71-73, πέτυχαν σερί 8-0 και 22 πριν τη λήξη έγραψαν το 79-73.
Κύριοι εκφραστές της υπέρβασης ήταν οι Οικονόμου, Εϊβερι, με τον τελευταίο μάλιστα να παίρνει… συγχωροχάρτι για την κακή του απόδοση και να «κλειδώνει» τη νίκη με καλάθι και φάουλ (79-73).
«Νωθρό» το ξεκίνημα των «κίτρινων» στο παιχνίδι που είχε συνέπεια να προηγηθούν οι Γερμανοί στο 4ο με οκτώ πόντους (6-14).
Απόσταση που κατάφεραν στην πορεία να καλύψουν οι Θεσσαλονικείς, όντες αποτελεσματικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με τους Στακ, Πάντιους, Κουλ.
Με ένα σερί 13-2 σημειώθηκε στο 8ο το 19-16, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο ισόπαλο 20-20.
Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στο τελείωμα της περιόδου, με συνεχόμενους πόντους του Κόρεϊ Μπρούερ, οι «κίτρινοι» ξέφυγαν με διαφορά επτά πόντων (20ο 52-45).
Συνεχίζοντας να ανεβάζουν «στροφές», στην τρίτη περίοδο προηγήθηκαν στο 23ο για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων (60-50), και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν στη μέγιστη – μέχρι εκείνο το σημείο – διαφορά των δεκατεσσάρων πόντων (70-56).
Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, διατηρώντας απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα, ο Αρης μεγάλωσε ακόμη την απόσταση του από την Αλμπα, στους δεκαπέντε πόντους (77-62).
Οι Γερμανοί έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να επανέλθουν στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι και τη χαλαρότητα που έδειξαν οι παίκτες του Ηλία Ζούρου στα τελευταία λεπτά της μάχης.
Μείωσαν στο 37ο στους πέντε πόντους (85-80), αλλά έμειναν εκεί, καθώς οι «κίτρινοι» διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και πήραν το ροζ φύλλο φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους δεκαεπτά πόντους, 97-80.
Η Euroleague απέσυρε από τα κοινωνικά δίκτυα την ανάρτηση που είχε κάνει με τη φάση του Ναν και του Μπαντιό, την οποία μάλιστα σχολίασε ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού.