
Υπεράριθμο προσωπικό και άκαμπτο ωράριο εργασίας στις τράπεζες βλέπει ο Γ.Κωστόπουλος
Σοβαρές δυσχέρειες στη μείωση του «υπεραρίθμου πλέον» προσωπικού και τη διαμόρφωση κατάλληλου ωραρίου εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alpha Bank κ. Γιάννη Κωστόπουλο.
27
Σοβαρές δυσχέρειες στη μείωση του «υπεραρίθμου πλέον» προσωπικού, τη διαμόρφωση κατάλληλου ωραρίου εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών και τη μεταφορά καταστημάτων αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alpha Bank κ. Γιάννη Κωστόπουλο.
Ανοίγοντας τις εργασίες του διεθνούς τραπεζικού φόρουμ του Economist στην Αθήνα, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουνα νταγωνιστικά επιτόκια και προϊόντα, συνυφασμένα με τους κινδύνους που ενυπάρχουν σε κάθε αγορά, ενώ οι προβλέψεις τους για επισφαλείς απαιτήσεις είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, έχουν καλή κερδοφορία και υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια.
Στη συνέχεια, ο κ. Κωστόπουλος επισήμανε ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες «στη μείωση του υπεραρίθμου πλέον προσωπικού, διότι έχουν αλλάξει πια οι συνθήκες και είναι φυσικό, όταν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ να μη χρειάζεται κανείς τους ίδιους ανθρώπους για να κάνει την ίδια δουλειά».
«Εν γένει», σημείωσε, «οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στη διαμόρφωση κανόνων ευέλικτης λειτουργίας που απαιτούν οι αλλαγές του οικονομικού τοπίου, και μάλιστα στο παγκόσμιο περιβάλλον, και ας μην ξεχνάμε άλλου είδους παρεμβάσεις που στρεβλώνουν τους κανόνες της αγοράς και κινούνται εκτός του ορθολογικού πλαισίου λειτουργίας της οικονομίας».
»Από την άλλη πλευρά», κατέληξε, «το ρυθμιστικό πλαίσιο ενδυναμώνεται συνεχώς και αποτελεί εχέγγυο για τη διατήρηση της σταθερότητας του χρηματοοικονομικού συστήματος. Οι εποπτικές αρχές δρουν με σύνεση και αποφασιστικότητα και απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της αγοράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Βάζει στόχο την πατριαρχία του Χόλιγουντ – To πέος του Μαρκ Ράφαλο και η Γάζα
- Ισόβια στον καθηγητή πολεμικών τεχνών για τη δολοφονία της Ολγας – Συγκλονίζει η μητέρας της
- Τραγωδία στον Πειραιά – Τροχαίο με νεκρό 17χρονο που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ Novibet 3-1: Νικηφόρα αρχή στα πλέι αουτ οι Αρκάδες, ελπίζουν για την παραμονή
- Κινεζικές εταιρείες εμπορεύονται πληροφορίες «θησαυρό» για την Τεχεράνη


