27

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται στα 60 δολάρια το βαρέλι την Δευτέρα, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, η οποία θα αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Το αμερικανικό αργό συνέχισε το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων, παρά τις ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα τη συνέχιση της υψηλής παραγωγής πετρελαίου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύονται 52 σεντς ή 0,9% στα 59,84 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερο σημείο από τις 9 Νοεμβρίου.

Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ σημειώνει άνοδο 88 σεντς στα 57,03 δολάρια το βαρέλι.

«Υπάρχει σίγουρα βραχυπρόθεσμη ζήτηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» είπε στο Reuters αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia.

«Εκτιμούμε, ωστόσο, ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, γιατί παρατηρείται συνεχής ζήτηση παγκοσμίως» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ