Σε ελληνικά χέρια από την 1η Δεκεμβρίου το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Υπό ελληνική διοίκηση τελεί από την 1η Δεκεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες το Αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο πλαίσιο της αποστολής που έχει αναλάβει η χώρα μας με τη συμμετοχής της στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή ISAF.
Υπό ελληνική διοίκηση τελεί από την 1η Δεκεμβρίου και για τους επόμενους τέσσερις μήνες το Αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο πλαίσιο της αποστολής που έχει αναλάβει η χώρα μας με τη συμμετοχής της στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή ISAF.
Στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και στα περίχωρά της επιχειρούν στρατιωτικές δυνάμεις από 22 χώρες, τα οποία έπειτα και από απόφαση του ΟΗΕ συνεργάζονται για τη λειτουργία του αεροδρομίου και συνδράμουν στην προσπάθεια σταθεροποίησης της χώρας.
Η Ελληνική Διοίκηση θα είναι υπεύθυνη έναντι της ISAF (International Security Assistance Force) για τη διατήρηση και συνέχιση της λειτουργίας του αεροδρομίου και του ΝΑΤΟϊκού σταθμού αποβίβασης, εντός του αεροδρομίου.
H ελληνική αποστολή αναχώρησε από την Ελευσίνα την 25 Νοεμβρίου 2005 και αποτελείται από 39 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία επάνδρωσαν το Επιτελείο, τις βασικές ειδικότητες, καθώς και τις λοιπές υπηρεσίες λειτουργίας του αεροδρομίου.
Η Ελληνική ειρηνευτική αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, μετά την παράδοση της Διοικήσεως του αεροδρομίου σε άλλη χώρα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων