31

Ανάσα ζωής για την περιοχή των Κάτω Πατησίων χαρακτηρίζεται τόσο από τους κατοίκους όσο και από τον Δήμο Αθηναίων η ανάπλαση του παλαιού εργοστασίου Μηναΐδη – Φωτιάδη, χώρο το οποίο παρέδωσε τη Δευτέρα στους κατοίκους η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόκειται για μία έκταση περίπου 6,5 στρεμμάτων, στην οποία έγιναν από τον Δήμο έργα ανάπλασης, με χώρους δωρεάν στάθμευσης για 150 αυτοκίνητα και 30 μοτοσικλέτες, ενώ φυτεύτηκαν 180 μεγάλα δέντρα, διαμορφώθηκε το πράσινο και κατασκευάστηκε μια σύγχρονη παιδική χαρά σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια τελετής για την παράδοση του χώρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη συγκεκριμένη περιοχή των Πατησίων που έχει -όπως είπε- πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει προχωρήσει σε αναμορφώσεις και αναπλάσεις και άλλων χώρων στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα (5ο διαμέρισμα), όπως για παράδειγμα η δενδροφύτευση της πλατείας Ναθαναήλ και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του παλιού εργοστάσιου του «Φιξ», ενώ εξασφαλίστηκαν από την ΕΕ 2,3 εκατ. ευρώ για τη συνολική ανάπλαση και ανάδειξη του άλσους «Προμπονά».

Έργο πνοής για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα χαρακτήρισε η δήμαρχος Αθηναίων και την ανάπλαση του χώρου του παλαιού εργοστασίου της Θερμίδας, έκτασης 8 στρεμμάτων, όπου ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωσή του σε πνεύμονα πρασίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr