Συχνή η ανεπάρκεια βιταμίνης D μεταξύ των πασχόντων από οστεοπόρωση
Μπουένος Αϊρες: Παγκοσμίως, περισσότερες από τις μισές μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπόρωση έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, ανεξαρτήτως ηλικίας, γεωγραφικού πλάτους ή εποχής, σύμφωνα με Αμερικανούς, Ολλανδούς και Βρετανούς ειδικούς.
Μπουένος Αϊρες: Παγκοσμίως, περισσότερες από τις μισές μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπόρωση έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, ανεξαρτήτως ηλικίας, γεωγραφικού πλάτους ή εποχής, σύμφωνα με Αμερικανούς, Ολλανδούς και Βρετανούς ειδικούς.
Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Εμμηνόπαυση, διαπιστώνεται η ανάγκη βελτίωσης της ενημέρωσης ιατρών και ασθενών για τη σημασία της επάρκειας βιταμίνης D στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπόρωση.
Η Δρ Μαίρη Μπεαρντ του Πανεπιστημίου της Γιούτα διενήργησε δυο εγκάρσιες μελέτες για να εκτιμήσει τα επίπεδα της βιταμίνης D σε περισσότερες από 4.100 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες άνω των 55 ετών που είχαν διαγνωστεί με οστεοπόρωση σε διάφορα σημεία του κόσμου.
Η συχνότητα της ανεπάρκειας βιταμίνης D κατά περιοχή ήταν: 52% στη Βόρεια Αμερική, 52% στην Ευρώπη, 82% στη Μέση Ανατολή, 51% στη Λατινική Αμερική, 63% στην Ασία και 59% στη περιφέρεια του Ειρηνικού Ωκεανού.
Τα ποσοστά ήταν ίδια τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Ο Δρ Φάμπιο Μασσάρι του Ινστιτούτου Μεταβολικών Ερευνών του Μπουένος Αϊρες που διενήργησε παρόμοια μελέτη για την ανεπάρκεια της βιταμίνης D μεταξύ των Αργεντινών γυναικών, επεσήμανε ότι η φυσιολογική γήρανση εμπεριέχει και μείωση της παραγωγής της βιταμίνης D από το εκτιθέμενο στον ήλιο δέρμα. Η απορρόφηση των προδρόμων της βιταμίνης D από τις τροφές και η μετατροπή της σε ενεργή μορφή επίσης μειώνεται καθώς το άτομα γερνά.
Οι πάσχοντες από οστεοπόρωση θα πρέπει να ελέγχονται για τα επίπεδα της βιταμίνης D διότι σίγουρα επηρεάζουν τα αποτελέσματα οποιασδήποτε θεραπείας.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών