Την επόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις για την Ολυμπιακή
Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον της Ολυμπιακής, ενημέρωσε τον αρμόδιο για τις Μεταφορές κοινοτικό Επίτροπο Ζ.Μπαρό ο υπουργός Μεταφορών Μ.Λιάπης. Η Κομισιόν ζητά την εφαρμογή των αποφάσεων για τις παράνομες ενισχύσεις.
53
Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον της Ολυμπιακής, ενημέρωσε τον αρμόδιο για τις Μεταφορές κοινοτικό Επίτροπο Ζακ Μπαρό ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Η Κομισιόν ζητά την εφαρμογή των αποφάσεων για τις παράνομες ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Λιάπης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ζακ Μπαρό αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές σχετικά με το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.
Μετά το πέρας της συνάντησης, σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κοινοτικό επίτροπο πως την επόμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση, μετά και από τη σχετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard, θα αποφασίσει οριστικά για τη συνέχιση ή όχι του διαγωνισμού.
Ο κ. Λιάπης τόνισε ότι ο κοινοτικός επίτροπος του ζήτησε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διαδικασίας και επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, είτε προχωρήσει ο διαγωνισμός, είτε επιλεγεί κάποια άλλη λύση, η Ελλάδα θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν με συγκεκριμένη πρόταση.
Ο κ. Λιάπης επισήμανε πως διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρό ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει τις συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού στις αεροπορικές μεταφορές, καθώς όπως σημείωσε: «Είμαστε εναντίον κάθε είδους μονοπωλίου, είτε είναι κρατικό, είτε είναι ιδιωτικό».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μπαρό, Στέφαν ντε Ρινκ, δήλωσε ότι ο κοινοτικός Επίτροπος επέμεινε στην ανάγκη να τηρήσουν οι ελληνικές αρχές τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν στην Ολυμπιακή.
Ο κ. Μπαρό διαμήνυσε στον κ. Λιάπη πως σε περίπτωση που δεν γίνουν σεβαστές οι εν λόγω αποφάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να προχωρήσει στη διαδικασία προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τέλος, ο κ. Μπαρό ανέφερε ότι αναμένει στο αμέσως προσεχές διάστημα διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πρόβλημα στον Ολυμπιακό: Τραυματίστηκε ο Τζόουνς (vid)
- Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους 5-2: Η «Μεγάλη Κυρία» υποκλίθηκε στην Κωνσταντινούπολη
- Ολυμπιακός – Μιλάνο 0-3: Ήττα για τις Ερυθρόλευκες από τις πανίσχυρες Ιταλίδες
- Έρευνα του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στην Κεντρική Μακεδονία: Η οικονομική κρίση πέρασε, αλλά θέλουν να φύγουν
- No Other Land: Νέα επίθεση Ισραηλινών εποίκων κατά του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Χαμντάν Μπαλάλ
- Μπενφίκα: Βασικός ο Παυλίδης κόντρα στη Ρεάλ (pic)
- Δεν αναγνωρίζει την καταγγελία της εργαζόμενης στην Πλεύση η Κωνσταντοπούλου: «Χυδαίο κατασκεύασμα, περιμένω υπομονετικά κανείς δεν έχει τη φερόμενη καταγγελία»
- Η λατρεία του σώματος – Η νέα σχεδιάστρια του Calvin Klein δε θέλει να γίνει μέλος της «αίρεσης» του οίκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442