Τράπεζες, ιδιώτες, φορείς και Δημόσιο θα συμμετέχουν στη νέα ΟΑ
Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για το μετοχικό σχήμα που της νέας εταιρείας που θα αναλάβει τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Θα προηγηθεί η συνάντηση του Μ.Λιάπη με τον επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Ζ.Μπαρό για το ύψος των προστίμων στην ΟΑ.
Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για το μετοχικό σχήμα που της νέας εταιρείας που θα αναλάβει τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Θα προηγηθεί η συνάντηση του Μ.Λιάπη με τον επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Ζ.Μπαρό για το ύψος των προστίμων στην ΟΑ.
Στη νέα εταιρεία που θα έχει συστηθεί σε ένα πεντάμηνο περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετάσχουν το Δημόσιο, τράπεζες και άλλοι φορείς και ιδιώτες, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι ο αερομεταφορέας είναι και πάλι διάδοχο σχήμα της παλαιάς OΑ.
Oι τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σε περίπου 15 ημέρες -σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής»- αφού πρώτα ο υπουργός Mεταφορών κ. Μ.Λιάπης συναντηθεί με τον επίτροπο Mεταφορών της Eυρωπαϊκής Ενωσης Zακ Mπαρό προκειμένου να συζητήσουν τόσο για το ύψος των προστίμων, όσο και για τα νέα σχέδια της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με αυτά, θα υπάρχει μια ευελιξία χειρισμών ώστε το Δημόσιο να μπορεί να κατέχει ποσοστό της νέας εταιρείας που θα συσταθεί, ενώ παράλληλα να προχωρήσει σε πώληση τμημάτων της παλαιάς Oλυμπιακής.
Επίσης η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει σχέδιο για μετατάξεις μέρους του προσωπικού της παλαιάς Oλυμπιακής αλλά και κίνητρα για εθελουσία έξοδο.
Εντωμεταξύ προς το τέλος του οδηγείται και ο διαγωνισμός για την πώληση των Oλυμπιακών Αερογραμμών καθώς η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν επιτρέπει την πώληση της εταιρείας, μετά τη διαφωνία της κυβέρνησης με το σχήμα της Olympic Investors.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας