Επανέρχεται το μέτρο ποινικοποίησης της έκδοσης εικονικών τιμολογίων
Επανέρχεται, έστω και καθυστερημένα, η ποινικοποίηση της αποδοχής πλαστών και εικονικών τιμολογίων αγορών αγαθών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις. Το μέτρο επανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Επανέρχεται, έστω και καθυστερημένα, η ποινικοποίηση της αποδοχής πλαστών και εικονικών τιμολογίων αγορών αγαθών και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.
Το μέτρο -όπως επισημαίνει «Το Βήμα»- ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, έπειτα από ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΠαΣοΚ Ν.Χριστοδουλάκη.
Στην ερώτησή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ανακόψει τη ραγδαία πτώση των εισπράξεων του ΦΠΑ, αποφάσισε με μεγάλη καθυστέρηση να επαναφέρει την ποινικοποίηση για τις επιχειρήσεις που αποδέχονται πλαστά και εικονικά τιμολόγια αγορών αγαθών και υπηρεσιών.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002 είχε ποινικοποιήσει τη λήψη εικονικών τιμολογίων ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, ενέργεια η οποία περιόρισε τη φοροδιαφυγή και εκτίναξε τους ρυθμούς αύξησης των εσόδων στο 13%.
Η κυβέρνηση της ΝΔ το καλοκαίρι του 2004 στο πλαίσιο της προσπάθειας φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων κατήργησε ουσιαστικά την ποινικοποίηση για λήπτες εικονικών και ψευδών τιμολογίων και η αγορά γέμισε με τιμολόγια εικονικού ΦΠΑ, που αποτελεί το κυριότερο εργαλείο φοροκλοπής από τις επιχειρήσεις.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.