Στο ΙΚΑ εντάσσεται ο κλάδος κύριας σύνταξης της Εθνικής Τράπεζας
Την πρόθεση να ενταχθεί ο κλάδος κύριας σύνταξης των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στο ΙΚΑ διατύπωσε ο διοικητής της ΕΤΕ Τάκης Αράπογλου κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της τράπεζας.
27
Την πρόθεση να ενταχθεί ο κλάδος κύριας σύνταξης των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στο ΙΚΑ (που σημαίνει ότι το Ίδρυμα θα επιβαρυνθεί με 500 εκατ. ευρώ) διατύπωσε ο κ. Τάκης Αράπογλου κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΤΕ.
Όπως είπαν οι συνδικαλιστές της τράπεζας, ο πρόεδρος της ΕΤΕ τόνισε στους εκπροσώπους του συλλόγου ότι την τράπεζα τη συμφέρει να ενταχθεί στο ΙΚΑ το τρέχον έτος, με το νόμο 3385/2005 (ψηφίστηκε το καλοκαίρι εν μέσω απεργιών), αφού δεν θα επιβαρυνθεί με το αναλογιστικό έλλειμμα των 500 εκατ. ευρώ (μείωση εργοδοτικών εισφορών και μεταφορά υποχρεώσεων).
Πάντως, όπως σημειώνουν Τα Νέα, κύκλοι της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή την πληροφορία.
Η OΤOΕ έχει καταγγείλει πως η ρύθμιση με το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων επιφέρει μείωση συντάξεων έως 60%, αύξηση ορίων ηλικίας μέχρι 16 έτη, τεράστια οικονομική επιβάρυνση στο IKA, χάρισμα 5 δισ. ευρώ(συνολικά) στους τραπεζίτες και κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, το μεγάλο σκάνδαλο -εκτός από τις επιπτώσεις στους τραπεζοϋπαλλήλους- είναι ότι απαλλάσσονται οι τραπεζίτες από υποχρεώσεις τους με σκοπό την εξαγορά τμημάτων του πιστωτικού τομέα από το ξένο τραπεζικό κεφάλαιο. Παράλληλα επιβαρύνεται αβάσταχτα το ήδη ελλειμματικό IKA.
O σύλλογος εργαζομένων στην ΕΤΕ σχεδιάζει να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές προς τη διοίκηση, ώστε να μην προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Oι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν είναι δυνατό σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο να έχει μειωθεί κατά 20% το προσωπικό της Εθνικής. Ωστόσο, ακόμα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το πρόγραμμα.
Η διοίκηση της Εθνικής εκτιμά ότι είναι απαραίτητη μια νέα εθελούσια έξοδος, με σκοπό να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και παράλληλα να βελτιωθούν βασικοί χρηματοοικονομικοί δείκτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
- Η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου
- Τι είναι η σεισμική τράπεζα που θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- OnlyFans: Τι θα κάνει μια φιλάνθρωπος μητέρα τεσσάρων παιδιών με την «πορνομηχανή» των 7 δισ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442