Η πολιτική της Αριστεράς δεν καθορίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεκαθαρίζει ο Αλ.Αλαβάνος
Η εποχή της κεντροαριστεράς έχει περάσει οριστικά, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμπληρώνοντας ότι η πολιτική της Αριστεράς δεν καθορίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο Αλέκος Αλαβάνος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, στον ΣΕΒ και στην Εκκλησία.
30
Η εποχή της κεντροαριστεράς έχει περάσει οριστικά, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμπληρώνοντας ότι η πολιτική της Αριστεράς δεν καθορίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο Αλέκος Αλαβάνος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, στον ΣΕΒ και στην Εκκλησία.
Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Αλαβάνος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει όσα της υπαγορεύει ο ΣΕΒ.
Την ίδια ώρα, σημειώνει, άλλες δυνάμεις δημαγωγούν με το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», ασχημονώντας στο κορμί της οικογένειας και του εργαζόμενου.
Αναφερόμενος στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτιμά ότι αυτή έγινε με τον χειρότερο τρόπο: «Χάσαμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε στην Τουρκία ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του Κυπριακού και για τις διαφορές μας στο Αιγαίο.
» […] Είναι επίσης θλιβερό ότι όλα αυτά έγιναν και κάτω από την πίεση και την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης Μπους, προσβάλλοντας κάθε ιδέα αυτονομίας της ΕΕ.»
Αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ξεκαθαρίζει ότι την πολιτική της Αριστεράς δεν την καθορίζει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι τάσσεται υπέρ των συνεργασιών με πρόσωπα που συμμερίζονται τις απόψεις και τις ευαισθησίες του ΣΥΝ.
Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι το «μοντέλο Δαμανάκη» για τον Δήμο Αθηναίων ανήκει στο παρελθόν: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω. Οι εποχές της κεντροαριστεράς έχουν λήξει οριστικά. Ο ΣΥΝ είναι αυτόνομο κόμμα της Αριστεράς. Δεν ετεροπροσδιορίζεται.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φόβοι για αναταραχές στην Τεχνητή Νοημοσύνη σπέρνουν αστάθεια στις αγορές
- Χαρίτσης: Η ακροδεξιά νοοτροπία γίνεται κυβερνητική πολιτική και το κράτος δικαίου υπονομεύεται
- Ξέσπασμα του Φαν Ντάικ – «Δεν υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια»
- Χουάντσο: «Δύσκολο το παιχνίδι με την Παρτιζάν, κλειδί η άμυνα»
- F1: To Όσκαρ, ο Μπραντ Πιτ και το χρυσό στοίχημα της Apple TV ανεβάζει γκάζια για σίκουελ
- Μπορεί το εμπόριο να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία; – Δίλημμα για Αμερικανούς επιχειρηματίες


