
Εγκαίνια ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες από τον Ευρ.Στυλιανίδη και τον Αρχιεπίσκοπο
«Για αγαστή και υγιή σύμπραξη εκκλησίας και πολιτείας, που απέδωσε καρπούς» έκαναν λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ.Στυλιανίδης και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά τα εγκαίνια του ξενώνα για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών στην Κυψέλη.
53
«Για αγαστή και υγιή σύμπραξη εκκλησίας και πολιτείας, που απέδωσε καρπούς» έκαναν λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ.Στυλιανίδης και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά τα εγκαίνια του ξενώνα για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και παιδιών στην Κυψέλη.
Ο ξενώνας χρηματοδοτήθηκε από την Hellenic AID -την υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας- του υπουργείου Εξωτερικών με ένα εκατομμύριο ευρώ και θα λειτουργήσει από την μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας «Αλληλεγγύη».
Ο ξενώνας, που στεγάζεται σε εξαώροφο νεόκτιστο κτίριο εμβαδού 600 τ.μ. και με δυναμικότητα φιλοξενίας περίπου 50 ατόμων, θα παρέχει ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, θύματα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων (trafficking).
Τον τελευταίο χρόνο, το υπουργείο Εξωτερικών τριπλασίασε το ποσόν που διαθέτει για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι, χρηματοδότησε επτά ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες, μέσω χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ, καθώς και έναν ξενώνα για έφηβους και νεάνιδες, μέσω του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
«Προσπαθούμε να προσφέρουμε ανακούφιση στα θύματα της σύγχρονης ανθρώπινης δουλείας, στις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά των φαναριών», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και σημείωσε: «Όπου πήγαμε με την εκκλησία της Ελλάδος στο τσουνάμι, στην Αφρική, στο Μπεσλάν εγκαινιάσαμε μια καινούργια διπλωματία, την ανθρωπιστική διπλωματία, την πιο ανταποδοτική και αποτελεσματική που βρίσκεται στον πυρήνα του σύγχρονου πολιτισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της απόφασης για το revenge porn βίντεο με θύμα την Ιωάννα Τούνη
- Ο Ντόντσιτς κατακτά ξανά την Ευρώπη
- Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
- Ντε Γκρες και επίσημα: Με τη σφραγίδα του ΣτΕ ο Παύλος και ακόμη 9 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας
- Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Μελόνι – «Νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος»
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»


