28

Οι υπηρεσίες κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευτούν τα αρχαία της Σαντορίνης και ο αρχαιολογικός χώρος να γίνει ξανά προσβάσιμος, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλη μετά από συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ερωτηθείς για το θέμα του στεγάστρου της Σαντορίνης, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι την Πέμπτη συνεδριάζουν οι πραγματογνώμονες του υπουργείου Πολιτισμού -μετά την επίσκεψη των πραγματογνωμόνων στην περιοχή από την πλευρά της δικαιοσύνης- ώστε να δουν τι θα πράξουν και αν θα επισκεφθούν και οι ίδιοι το χώρο για να διαπιστώσουν την κατάσταση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για τα αρχαία, ο κ. Τατούλης είπε ότι το θέμα εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες και ξεπεραστεί το πρόβλημα της εισαγγελικής οδηγίας, θα δούμε τι θα κάνουμε, όπως είπε.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα μεταφοράς της έδρας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Πάτρας στο Μερκοβούνι Τριπόλεως, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις πρόσφατες καταγγελίες για υπερβολικές σπατάλες, ο κ. Τατούλης είπε ότι υπάρχει διαφάνεια παντού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ