Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πλημμύρα» τα προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων

«Πλημμύρα» τα προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων

Πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένες καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων. Διεκόπη η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Κομοτηνής, ενώ Καβάλα και Θάσος μετρούν τις πληγές τους.

71

Πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένες αγροτικές καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι, λόγω των έντονων βροχών και καταιγίδων, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Τοξοτών και Κομοτηνής. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους τελικούς προορισμούς τους με λεωφορεία του Οργανισμού.

Τιτάνιες προσπάθειες για την αποστράγγιση των νερών σε πολλές πλημμυρισμένες περιοχές της Καβάλας κατέβαλαν οι αρμόδιες αρχές, ωστόσο τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία παρέμεναν. Την ίδια ώρα, η Θάσος μετρούσε τις πληγές της από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Συνεργεία της Νομαρχίας Καβάλας και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσούπολης προσπαθούσαν να αποστραγγίσουν τα νερά, όμως πολλά δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Κεραμωτής και Χρυσούπολης εξακολουθούσαν να παραμένουν πλημμυρισμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών της ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, η στάθμη του νερού αναμενόταν να υποχωρήσει αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού συνεχίζονταν με εντατικούς ρυθμούς όλες οι προσπάθειες για την αποστράγγιση του νερού σε νέα κανάλια.

Ο νομάρχης Καβάλας, Θόδωρος Καλλιοντζής, δήλωσε ότι από το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στα σπίτια των δημοτικών διαμερισμάτων που επλήγησαν από τις πλημμύρες και στις αγροτικές καλλιέργειες, για να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Στη Θάσο, συνεργεία του τοπικού δήμου και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρησιμοποιούσαν με όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν και να ανασύρουν 30 αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά ορμητικού χειμάρρου στο δημοτικό διαμέρισμα Λιμεναρίων, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

Μάλιστα, χρειάστηκε η συνδρομή του Λιμενικού για να εντοπιστούν ορισμένα απ αυτά, αφού τα θαλάσσια ρεύματα τα είχαν μεταφέρει αρκετά μακριά.

Ολόκληρη η ανατολική Θάσος αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί.

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν και στο νομό Δράμας, ιδιαίτερα στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Δοξάτου, καθώς το Σάββατο έπεσε χαλάζι, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες.

Στην Ξάνθη, παρά τη βροχόπτωση τη νύχτα του Σαββάτου, δεν παρατηρήθηκαν νέα προβλήματα, ενώ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν από τις περισσότερες αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, το πρόβλημα παρέμενε στον οικισμό Πετεινό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ξάνθης, όπου πλημμύρισαν σπίτια, όπως και σε ορισμένες παρανέστιες περιοχές.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024