
Διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας με μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί όλων των βαθμίδων, για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για «την εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό που υφίστανται».
38
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί όλων των βαθμίδων, για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για «την εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό που υφίστανται».
Τη συγκέντρωση οργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπάλληλων Πυροσβεστικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.
Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί διεκδικούν αναδιάρθρωση και αναβάθμιση υπηρεσιών, καθώς επίσης και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε όλα τα σώματα, αποκατάσταση των διωχθέντων από τις υπηρεσίες για συνδικαλιστικούς λόγους, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνων και ανθυγιεινών, αύξηση του βασικού μισθού κατά 140 ευρώ, εφαρμογή νέου μισθολογίου, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, θέσπιση βαθμολογίου για την εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού, κ.ά.
Οι πρόεδροι των ενώσεων σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι «όταν ολόκληρη η υφήλιος και ιδιαίτερα η Ευρώπη συγκλονίζεται από τις νέες τρομοκρατικές απειλές και η ΕΕ προωθεί νέα μέτρα για την θωράκιση των ευρωπαϊκών χωρών, είναι άξιον απορίας γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον στο χώρο των σωμάτων ασφαλείας για την υλοποίηση των νέων αποφάσεων που λαμβάνονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας».
Οι εκπρόσωποι των ενώσεων δήλωσαν αποφασισμένοι να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στη επίλυση των αιτημάτων τους. Σε ψήφισμα τους που κατέθεσαν οι ενώσεις στην Βουλή αναφέρεται ότι «η ασφάλεια των πολιτών και των επιφορτισμένων προς τούτο δημόσιων λειτουργών δεν χωρά εκπτώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θέλουν τον Καρέτσα»
- Αβάσιμοι ισχυρισμοί τα περί «απειλών εισβολής στο Ισραήλ» από τον Ερντογάν, λέει η Τουρκία
- Οι «απειλές θανάτου» κρατούν τον Γουόκερ Σκόμπελ μακριά από τον χορό του σχολείου του
- Επίσημο: Νέος προπονητής της Ντουμπάι BC ο Σέκουλιτς
- Γερμανία: Σε εξέλιξη 48ωρη απεργία των πιλότων της Lufthansa
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν προβλήματα

