Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη «βουτιά» της Πέμπτης
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη μεγάλη πτώση που παρουσίασαν οι δείκτες εξαιτίας των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες.
43
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της Παρασκευής, μία ημέρα μετά τη μεγάλη πτώση που παρουσίασαν οι δείκτες εξαιτίας των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,18% στις 3.070,12 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,24% στις 5.222,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,33% στις 4.276,93 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,93% στις 4.572,23 μονάδες.
Οι μετοχές των εταιριεών που χθες υπέστησαν μεγάλες απώλειες (ασφαλιστικές, αεροπορικές, ταξιδιωτικές κ.ά.) ανακάμπτουν, λόγω των εκτιμήσεων ότι η επίθεση στο Λονδίνο δεν θα πλήξει ιδιαίτερα τους ρυθμούς ανάπτυξης ή τα εταιρικά κέρδη.
Αλλωστε και την Πέμπτη τα περισσότερα χρηματιστήρια έκλεισαν αρκετά πάνω από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά επίπεδα.
Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μετά τη μεγάλη πτώση χθες αλλά και νωρίτερα σήμερα, ανακάμπτουν. Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά 87 σεντς στα 61,60 δολάρια και το Μπρεντ καταγράφει άνοδο 93 σεντς στα 60,21 δολάρια.
Την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκε έως τα 62,10 δολάρια το βαρέλι (νέο ιστορικό ρεκόρ).
Η στερλίνα υποχωρεί και την Παρασκευή έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, στο χαμηλότερο επίπεδο των 19 τελευταίων μηνών. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,1919 δολάρια, έναντι 1,1945 αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Πτωτικά κινούνται και οι τιμές των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων (σε αντίθεση με την Πέμπτη), γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις της επίθεσης στο Λονδίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Γκατούζο
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442