Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε λειτουργία το ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Σε λειτουργία το ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, στόχος του φορέα είναι να αποτελέσει κεντρική πηγή πληροφόρησης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

36

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Οπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Νίκος Χριστοδούλου, στόχος του φορέα είναι να αποτελέσει κεντρική πηγή έρευνας και πληροφόρησης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η δραστηριότητά του παρατηρητηρίου εκτείνεται σε τρεις κεντρικούς άξονες: Τη διεξαγωγή αξιόπιστων και μεθοδολογικά αποδεκτών ερευνών και μελετών με αντικείμενο τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τη διαμόρφωση προτάσεων και εισηγήσεων για την πρόοδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας καθώς και η προώθηση του δημόσιου διαλόγου και το κτίσιμο μιας πλατφόρμας διαβούλευσης για τα θέματα που εξετάζει.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Παρατηρητηρίου, ανέφερε ο κ.Χριστοδούλου, εντός του 2005 θα προκηρυχτούν επιπλέον τέσσερις έρευνες και μελέτες, οι οποίες θα αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στους ΟΤΑ, την ευρυζωνικότητα, καθώς και την εξέλιξη του κλάδου ΤΠΕ στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης παρουσιάστηκε μελέτη του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ αναφορικά με τις «Βέλτιστες πρακτικές στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών» που έχουν εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση τον προγραμματισμό του Παρατηρητηρίου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εξωτερικές μελέτες που συνδέονται με τον «Προσδιορισμό και την παρακολούθηση των δεικτών του σχεδίου eEurope 2005 στην Ελλάδα» και την «Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την πρόοδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Ελλάδα». Τα πρώτα αποτελέσματα των συγκεκριμένων μελετών αναμένεται να είναι διαθέσιμα εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και εξειδικευμένες δευτερογενείς έρευνες που υλοποιούνται από ερευνητές και μελετητές που εργάζονται στο Παρατηρητήριο, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2005.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024