Επιστροφή στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά ως τον Ιούλιο προαναγγέλλει η Β.Κορέα
Την επιστροφή της Βορείου Κορέας στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της οπλοστάσιο έως τον Ιούλιο προανήγγειλε την Παρασκευή ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, εάν προηγουμένως υπάρξει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
31
Την επιστροφή της Βορείου Κορέας στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της οπλοστάσιο έως τον Ιούλιο προανήγγειλε την Παρασκευή ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, εάν προηγουμένως υπάρξει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Εάν βεβαιωθούμε ότι οι ΗΠΑ σέβονται τη Β.Κορέα ως εταίρο, η Βόρειος Κορέα θα μπορούσε να επιστρέψει στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις έως τον Ιούλιο, αλλά θα χρειάζονταν περισσότερες συνομιλίες με την Ουάσινγκτον» δήλωσε ο ηγέτης του ασιατικού κράτους Κιμ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενοποίησης της Ν.Κορέας, Τσουνγκ Ντονγκ Γιανγκ, που συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη πρόεδρο την Παρασκευή στην Πιονγιάνγκ.
Η Β.Κορέα μποϊκοτάρει τις εξαμερείς διαπραγματεύσεις -με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ν.Κορέας- επικαλούμενη την «εχθρική» πολιτική της Ουάσινγκτον.
«Η Βόρειος Κορέα δεν έχει αρνηθεί ποτέ ούτε παραιτήθηκε από τις εξαμερείς διαπραγματεύσεις» φέρεται να είπε ο Κιμ, πάντα σύμφωνα με τον υπουργό Ενοποίησης της Ν.Κορέας.
Ο Τσουνγκ ήταν ο πρώτος Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος της κυβέρνησης που επισκέφθηκε τον Κιμ τα τελευταία τρία χρόνια. Τέθηκε επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ από την Πέμπτη για τους επετειακούς εορτασμούς της συνάντησης κορυφής των ηγετών των δύο κορεατικών κρατών τον Ιούνιο του 2000.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης την Παρασκευή να συνεχίσουν το διάλογο για στρατιωτικά θέματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λιοσίων: Ξεκινά προσπάθεια αφύπνισης της 16χρονης – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία της μηχανής
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442