Μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια το γαλλικό και ολλανδικό «όχι», σημειώνει το ΥΠΕΞ
Οι αποφάσεις των Γάλλων και των Ολλανδών είναι σεβαστές, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια, ώστε η ΕΕ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών της.
Οι αποφάσεις των Γάλλων και των Ολλανδών είναι σεβαστές, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια, ώστε η ΕΕ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών της.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Τα δύο αυτά όχι δεν συνιστούν εντολή για αναστολή της προσπάθειας των Ευρωπαίων να εργάζονται μαζί και αλληλέγγυοι για το κοινό όραμα της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ήπειρό μας.
» Είναι μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερη ανταπόκριση της Ευρώπης στις προσδοκίες των πολιτών και στις προκλήσεις της εποχής. Η προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να συνεχισθεί. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να συνεχισθεί με την εφαρμογή της διαδικασίας των κυρώσεων της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και στα λοιπά κράτη-μέλη.
» Αδιέξοδα στην πορεία οικοδόμησης της ενωμένης Ευρώπης δεν υπάρχουν. Οι ευρωπαϊκοί λαοί και οι ηγεσίες τους, με υπευθυνότητα θα διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να κάνει βήματα προς τα μπροστά.»
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59