
Συναυλία για τα 80 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 27 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
38
Με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στις 27 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Θα παρουσιαστούν τα έργα Ερημιά σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, ένας κύκλος τραγουδιών, όπου ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης καταθέτει διάφορες μουσικές στιγμές που τον επηρέασαν και τον διαμόρφωσαν ως συνθέτη και Μπαλάντες σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, που ο συνθέτης έγραψε κι ονόμασε έτσι θέλοντας να ξεφύγει από την προσπάθεια κύκλων να τον χαρακτηρίσουν δημιουργό μόνο πολιτικών τραγουδιών.
Θα ερμηνεύσουν, εκτός από τους δεκατρείς δεξιοτέχνες μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής, οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς και Πέτρος Πανδής.
Και τα δύο έργα του συνθέτη θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό ύστερα από αρκετές δεκαετίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών




