Το πρώτο αστικό Κέντρο Υγείας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός
Αθήνα: Το πρώτο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, που λειτουργεί στον Βύρωνα, εγκαινίασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός. Στην ομιλία του τόνισε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι τα κέντρα αυτά να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και να λειτουργήσουν ως η πύλη για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Αθήνα: Το πρώτο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, που λειτουργεί στον Βύρωνα, εγκαινίασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός. Στην ομιλία του τόνισε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι τα κέντρα αυτά να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και να λειτουργήσουν ως η πύλη για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι γενικοί οικογενειακοί ιατροί αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του συστήματος Υγείας, το οποίο έμεινε ημιτελές, καθώς νόμοι που προέβλεπαν ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκαν.
«Έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρώσουμε το έργο, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παρέχει σε κάθε γωνιά της χώρας σύγχρονες ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στον πολίτη» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού, οικονομικές, αλλά και οργανωτικές δυσκολίες στο σύστημα.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει και ένα δεύτερο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στα Καλύβια, ενώ ήδη κατασκευάζονται παρόμοια στο Κερατσίνι, το Περιστέρι και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται καθημερινά στο χώρο της Υγείας.
Στα εγκαίνια Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στο Βύρωνα παρέστη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
health.in.gr
- Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες
- Squat jumps: Οδηγός για αρχάριους
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
- Η σκιά του πολέμου στη Ρουμανία
- Το αφεντικό της OpenAI άλλαξε γνώμη – Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μη φέρει εργασιακό Αρμαγεδδώνα τελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442