Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.913,17 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 73,6 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, μετά την υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, τον Μάιο.
Στη Σοφοκλέους οι τοποθετήσεις επικεντρώνονται στις τηλεπικοινωνίες και την μικρή κεφαλαιοποίηση. Μικρές απώλειες σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,20% στις 3.413,71 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,21% στις 1.623,42 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 0,28% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 0,18%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Διύλισης (+2,07%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-0,75%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,58% στα 13,94 ευρώ), της Alpha Bank (-0,45% στα 22,14 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+2,63% στα 21,10 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 110 ενισχύονται, 127 υποχωρούν και 156 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442