Επανέρχεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας
Τα παρκόμετρα επανέρχονται στην Αθήνα από τον προσεχή Οκτώβριο. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να εφαρμόσει το λεγόμενο διπλό σύστημα που θα στηρίζεται στη χρήση καρτοκινητής τηλεφωνίας και κάρτας. Το αντίτιμο ορίζεται στο ένα ευρώ την ώρα.
30
Τα παρκόμετρα επανέρχονται στην Αθήνα από τον προσεχή Οκτώβριο. Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να εφαρμόσει το λεγόμενο διπλό σύστημα που θα στηρίζεται στη χρήση καρτοκινητής τηλεφωνίας και κάρτας. Το αντίτιμο ορίζεται στο ένα ευρώ την ώρα.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας: οι ειδικές διαγραμμίσεις θα δημιουργηθούν στον άξονα που περικλείει την περιοχή από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Ομόνοια, το Σύνταγμα, την Πλάκα και το Κολωνάκι μέχρι τον «Ευαγγελισμό» και την περιφερειακή του Λυκαβηττού.
Συνολικά υπολογίζεται να δημιουργηθούν 1.500 με 2.000 θέσεις στάθμευσης.
Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών θα έχουν στη διάθεσή τους μέχρι και 2.000 θέσεις για τα οχήματά τους.
Όσο για την χρέωση, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα επιλογής: Είτε θα αγοράζουν από τα περίπτερα «ξυστή» κάρτα είτε μια άλλη κάρτα που θυμίζει αυτές που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία για την ανανέωση των μονάδων.
Η κάρτα θα έχει έναν κωδικό αριθμό, ο οποίος θα πληκτρολογείται στο κινητό τηλέφωνο. Μόλις ο οδηγός παρκάρει το όχημά του θα καλεί ένα τηλεφωνικό νούμερο ή θα στέλνει γραπτό μήνυμα (sms) και ανάλογα με τις ώρες στάθμευσης θα του αφαιρούνται μονάδες.
Το σύστημα θα ελέγχεται από τη δημοτική αστυνομία και οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 65 ευρώ.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης δεν θα περιλαμβάνει πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στον «αέρα» η Κεντρική Επιτροπή – Παρόντες οι «κομμένοι» – Εν αναμονή αποφάσεων
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
- «ΠΑΣΟΚ… άρα on air»: Το πρώτο επεισόδιο του vidcast «ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442