
Βατράχια ανατινάζονται μυστηριωδώς σε λίμνη του Αμβούργου
Ένα μυστηριώδες φαινόμενο εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες σε μια λιμνούλα στο Αμβούργο: πάνω από 1.000 βατράχια φούσκωσαν και έσκασαν μυστηριωδώς, και οι επιστήμονες αδυνατούν προς το παρόν να βρουν μια εξήγηση.
36
Ένα μυστηριώδες φαινόμενο εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες σε μια λιμνούλα στο Αμβούργο: πάνω από 1.000 βατράχια φούσκωσαν και έσκασαν μυστηριωδώς, και οι επιστήμονες αδυνατούν προς το παρόν να βρουν μια εξήγηση.
«Μοιάζει με σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα φουσκωμένα ζώα υποφέρουν για αρκετά λεπτά πριν τελικά πεθάνουν» σχολιάζει στο Reutersο Βέρνερ Σμόλνικ, επικεφαλής τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Τα βατράχια στη λιμνούλα του πολυτελούς προαστίου Αλτόνα άρχισαν να φουσκώνουν σαν μπαλόνια και να σκάνε στις αρχές του Απριλίου.
Αναλύσεις στο νερό της λίμνης και στα λείψανα των βατράχων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, χωρίς να αποκαλύψουν την αιτία των εκρήξεων. Τα βατράχια δεν φαίνεται να έχουν προσβληθεί από ιό ή βακτήριο, και ένα εργαστήριο στο Βερολίνο απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για έναν μήκυτα που με κάποιο τρόπο μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική.
«Το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί αλλού στο παρελθόν» αναφέρει η Γιάνε Κέπλερ του Ινστιτούτου Υγιεινής και Περιβάλλοντος του Αμβούργου.
Οι αναλύσεις θα συνεχιστούν, τόνισε η Κέπλερ. Προς το παρόν οι ειδικοί συστήνουν στους κατοίκους να αποφεύγουν τη μυστηριώδη λιμνούλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Data centers: Η αγορά ακινήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Τέμπη: Βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία βρέθηκε στο σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
- Η ΕΠΟ ανακοίνωσε οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα πάνε στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson
- Τραμπ vs πρίγκιπα Χάρι – «Πώς τα πάει; Πώς είναι η σύζυγός του;»
- Fed: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνει την έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Η υπόκλιση στην Κάρλα, είναι το ποδόσφαιρο (που θέλεις να υπάρχει)…




