Επικρίσεις Αλαβάνου για την κατάσταση στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέφθηκε την Μεγάλη Δευτέρα το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Αθηνών, στο Σκαραμαγκά. Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων.
53
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισκέφθηκε την Μεγάλη Δευτέρα το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Αθηνών, στο Σκαραμαγκά. Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων.
Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ στο Θεραπευτήριο βρέθηκαν ο βουλευτής του κόμματος Θ.Λεβέντης και ο υπεύθυνος του τμήματος υγείας του κόμματος Δ.Αδαμόπουλος. Οι τρεις άνδρες συνομίλησαν με το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για την πορεία αποασυλοποίησης.
Μετά την επίσκεψη, ο Αλ.Αλαβάνος δήλωσε: «Είναι Μεγάλη Δευτέρα και βρεθήκαμε εδώ σε ένα χώρο πάθους, στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Παίδων. Δεν πρόκειται όμως για παιδιά. Δυστυχώς πρόκειται για μια αποθήκη ανθρώπων από 10 μέχρι 45 ετών, με διαφορετικές παθήσεις, που θέλουν μια διαφορετική αντιμετώπιση – άλλη αντιμετώπιση ο αυτιστικός, άλλη αυτός που έχει ψυχιατρική πάθηση, άλλη αυτός που έχει διανοητική καθυστέρηση».
»Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά εδώ από τους εργαζόμενους νοσηλευτές, αλλά είναι λίγοι και αμείβονται λιγότερο από συναδέλφους τους σε νοσοκομεία. Πρέπει άμεσα το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί. Νομίζω ότι το 2005 δεν μπορούμε να δεχθούμε την ύπαρξη τέτοιων ασύλων, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, για τα οποία νομίζω ότι ο καθένας θα έπρεπε να ντρέπεται».
Ο Αλέκος Αλαβάνος προανήγγειλε παρέμβαση του ΣΥΝ στη Βουλή, προκειμένου «να υπάρξει πρόσληψη νέων εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση της αποασυλοποίησης και προκειμένου να μεταφερθεί αυτό το Ίδρυμα σε έναν άλλο κατάλληλο χώρο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- «Δεν είναι κανένας σοβαρός θεσμός η ευρωπαϊκή εισαγγελία» για τον Γεωργιάδη – Νέα επίθεση κατά της Παπανδρέου
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442