Για «εμμονή σε νεοφιλελεύθερα δόγματα» κατηγορεί η ΑΔΕΔΥ τον Ν.Γκαργκάνα
«Η σταθερά μονότονη, μονοδιάστατη, μονομερής επανάληψη μέτρων, προτάσεων, πολιτικών για την εμβάθυνση της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής υπηρετείται με συνέπεια άλλη μια φορά από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
«Η σταθερά μονότονη, μονοδιάστατη, μονομερής επανάληψη μέτρων, προτάσεων, πολιτικών για την εμβάθυνση της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής υπηρετείται με συνέπεια άλλη μια φορά από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «απαντώντας» στις συστάσεις της ετήσιας έκθεσης του Ν.Γκαργκάνα.
Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει επίσης ότι «ταυτόχρονα υπηρετείται στην τρέχουσα συγκυρία το σκηνικό προώθησης μέτρων για το εργασιακό, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό και επιχειρείται με εντολή της κυβέρνησης προς την ΟΚΕ και χωρίς να γνωστοποιεί ή ίδια τις θέσεις της για την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων, περιθωριοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, αποδυνάμωση του διαπραγματευτικού του ρόλου, της αγωνιστικής του δύναμης , σε μείζονα θέματα».
Η ΑΔΕΔΥ καταλήγει ότι η επιλογή της 24ωρης απεργίας στις 11 Μαΐου και της 24ωρης απεργίας 18 Μαΐου, κάτω από τις εξελίξεις, αναδεικνύεται ως σημαντική δυνατότητα απάντησης και διεκδίκησης των εργαζομένων.
ΣΥΝ: Επιθετικό σχέδιο για νέες αντεργατικές ρυθμίσεις
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι οι προτάσεις Γκαργκάνα αποτελούν ένα επιθετικό σχέδιο για νέες αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, για συνέχιση και εμβάθυνση των πολιτικών λιτότητας σε βάρος μισθών και συντάξεων και για περαιτέρω απορύθμιση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο κ. Γκαργκάνας «προτείνει στην ουσία να συνεχιστούν και να γίνουν πιο έντονα νεοφιλελεύθερες οι ασκούμενες αποτυχημένες πολιτικές» και επιβεβαιώνει ότι «η δήθεν ανεξάρτητη ΤτΕ είναι απολύτως δέσμια των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δογμάτων και προπομπός των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών για νέα μέτρα κοινωνικής εκθεμελίωσης».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.