Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,46% στις 2.902,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 89,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματοιστήρια ανακάμπτουν, έπειτα από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,45% στις 3.405,73 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,51% στις 1.621,65 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει άνοδο 0,12% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,19%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (+1,54%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (-0,46%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Alpha Bank (+0,51% στα 27,64 ευρώ), της Cosmote (+2,35% στα 13,92 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+1,68% στα 26,60 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 117 ενισχύονται, 120 υποχωρούν και 146 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442